Розсипчасте печиво з варення
(покроковий рецепт з фото)
Легке і розсипчасте печиво на основі варення - це неймовірно смачна і проста в приготуванні випічка з простих і доступних інгредієнтів. Приголомшливий результат при мінімумі зусиль. Спробуйте!
В якості основи для цього печива можна використовувати будь-яке варення (порічкове, малинове, Вишневе та ін.) або тільки сироп (якщо ягода була з кісточкою). При бажанні вершкове масло можна замінити соняшниковим (1/3 склянки).
- Варення - 200 мілілітрів (або джем)
- Яйця курячі - 2 штуки
- Борошно пшеничне - 350 грам
- Крупа манна - 80 грам
- Вершкове масло - 50 грам
- Розпушувач - 2 чайних ложки
Підготуйте всі інгредієнти, які потрібні для приготування печива.
У глибокій мисці змішайте варення, манну крупу і яйця. Масло розтопіть до рідкого стану і влийте до інших компонентів.
З'єднайте просіяне борошно з розпушувачем, частинами введіть в рідку масу, замісіть м'яке тісто.
Тісто буде злегка липнути до рук через присутність у складі солодкого варення.
Відщипувати шматочки тіста, формуйте з них кульки розміром з волоський горіх. Помістіть кульки на деко і злегка притисніть рукою.
Випікайте печиво з варення в розігрітій духовці при температурі 180 градусів протягом 25-30 хвилин до золотистого кольору. При випіканні воно збільшується в розмірі і набуває розсипчасту структуру. Це можна побачити на розломі.