Розсипчасте печиво з крохмалем
(покроковий рецепт з фото)
Ароматне, тане в роті печиво можна створити за 40 хвилин, якщо ви заздалегідь прогріється духовку. Вам буде потрібно лише мінімум інгредієнтів. Не забудьте перед подачею ласощі заварити смачний чай!
Розсипчасте і ламке печиво в домашніх умовах можна приготувати з додаванням кукурудзяного або картопляного крохмалю в тісто. Тісто можна створити заздалегідь і зберігати в холодильнику, в пакеті близько доби, випікаючи в будь-який, зручне для вас, час.
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 4 Ст. Ложки
- Борошно пшеничне - 1, 5-2 склянки
- Вершкове масло - 100 мілілітрів
- Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 щіпка
- Ароматизатор ванільний - 2 краплі
- Розпушувач - 0, 25 чайних ложки
Підготуйте зазначені інгредієнти.
Розтопити вершкове масло в мікрохвильовці або на плиті, злегка остудіть. Вбийте куряче яйце в глибоку ємність, збийте його з цукровим піском і сіллю приблизно 2-3 хвилини і влийте розтоплене вершкове масло. Акуратно все перемішайте. Замість масла можна використовувати маргарин.
Влийте ароматизатор, всипте просіяне борошно, крохмаль і розпушувач. Акуратно замішайте тісто.
Замісити щільне пісочне тісто і скачайте його в кулю. Помістіть в холодильник на 15-20 хвилин.
Через зазначений час витягніть тісто з холодильника і, відщипуючи від нього рівні частини, скатайте клубочки в руках. Викладіть їх на пергаментний папір, а її - на деко. Духовку прогрейте до 180 градусів і помістіть в неї деко на 15-20 хвилин на самий верх. Випікайте десерт до рум'яності, стежачи за тим, щоб він не підгорів знизу.
Гаряче печиво вийміть з духовки, зніміть лопаткою з дека на досочку і дайте охолонути. Після охолодження воно стане хрустким, ломким, розсипчаста!
Подавайте печиво з чаєм, кавою та іншими гарячими напоями до столу, скликаючи рідних.