Домашнє печиво розсипчасте
(покроковий рецепт з фото)
Запах домашнього печива в будинку створює тепло і затишок. Порадуйте рідних смачною випічкою. Хочу поділитися рецептом, як приготувати домашнє розсипчасте печиво, таке ніжне, що просто тане в роті.
Таке печиво не черствіє і довго зберігається.
Величезне задоволення принесе вашим дітям вирізання печива формочками. Загалом, дуже раджу хоча б раз його приготувати. Швидше за все, рідні будуть чекати його знову і знову
- Вершкове масло - 250 грам
- Олія соняшникова - 40 грам
- Цукрова пудра - 80 грам
- Борошно - 3 склянки
- Картопляний крохмаль - 4 Ст. Ложки
- Ваніль - 1 щіпка
1. Вершкове масло повинно бути дуже м'яким. Збийте його міксером до повітряної, ніжної структури.
2. У соняшникову олію додайте ваніль і вилийте його до вершкового. Віночком з'єднайте обидва масла, потім збийте.
3. Надішліть до маслу цукрову пудру, умішайте її віночком.
4. Додайте крохмаль, перемішайте тісто, поки воно не стане схожим на крем.
5. Невеликими частинами додавайте борошно, вимішують її лопаткою. Коли тісто стане липким, перекладіть його на стіл, присипавши останній борошном. Почніть вимішувати руками, по чуть-чуть вводячи борошно. Тісто має почати тримати форму, але бути розсипчастим.
6. Скачайте ковбаску, наріжте її ножем на рівні шматочки ( майбутні печива). Або зробіть з тіста млинець висотою 1, 5 см і видавіть з нього печиво, перекладіть на деко.
7. Випікайте печінку півгодини в духовці, розігрітій до 150-160 градусів.
8. Коли готове печиво охолоне, присипте його цукровою пудрою.