Пісочне печиво розсипчасте
(покроковий рецепт з фото)
Коли хочеться побалувати себе і близьких чимось солоденьким, ідеально підійде, на мій погляд, печиво. Це просто, швидко і завжди смачно:) Один класний рецепт як раз хочу вам показати.
Поспішаю поділитися з вами покроковим розповіддю про те, як приготувати пісочне печиво розсипчасте. Після замісу тіста його найкраще відправити в холодильник на півгодинки-годинку, але якщо часу мало, можна покласти в морозилку хвилин на 10 хоча б. Печиво може бути будь-якої форми, при бажанні з додаванням горішків або сухофруктів, наприклад.
- Вершкове масло - 300 грам
- Борошно - 500 грам
- Цукор - 150-200 грам
- Яйце - 2 штуки(+ 1 жовток)
- Сіль - 1 щіпка
1. У глибоку миску просійте борошно з сіллю. Додайте цукор і перемішайте. Введіть нарізане дрібно (можна натерти на тертці) вершкове масло і розітріть в однорідну крихту руками. Тільки працювати потрібно швидко, щоб масло не тануло.
2. Vbeyte яйця (два цілком і ще 1 жовток). Якщо тісто сухувато, влийте пару ложок крижаної води. Скачайте в кулю і приберіть в холодильник, загорнувши в плівку.
3. Розкачайте тісто тонко на робочому столі і виріжте печиво. Можна додати зверху горішки (в даному випадку це кедрові). Викладіть їх на деко, застелене пергаментом, і відправте в розігріту до 200 градусів духовку. Випікайте печиво близько 12-17 хвилин до рум'яності.
4. От і все, пісочне печиво розсипчасте готове. Перед подачею можна присипати його цукровою пудрою, полити глазур'ю або розтопленим шоколадом.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!