Рогалики на молоці
(покроковий рецепт з фото)
Смачні, ніжні, майже невагомі рогалики прикрасять ваше чаювання. Саме додавання молока робить їх такими повітряними. До речі, начинку для випічки ви можете взяти абсолютно будь-яку. Ділюся рецептом!
Приготувати рогалики не складе великих труднощів. Вони не займуть багато часу. Виберіть начинку за смаком, але з найменшим вмістом рідини, тоді випічка вас порадує і смаком і зовнішнім виглядом.
- Молоко - 1 Склянка(200 мл.)
- Борошно пшеничне - 3, 5 склянки
- Дріжджі - 0, 75 чайних ложки (сухі)
- Сіль - 0, 5 чайних ложки
- Цукор - 3 Ст. Ложки(1 ст.Л. - в тісто, 2 ст.Л. - в начинку)
- Масло рослинне - 50 мілілітрів
- Мак - 50 грам
- Цукрова пудра - За смаком
- Яйце - 1 штука

Підготуйте необхідні інгредієнти.

У теплому молоці розчиніть 1 ст.Л. Цукру, сіль і дріжджі.

Додайте яйце, половину вказаної кількості рослинного масла. Добре розмішайте.

Додайте борошно частинами. Замішуючи тісто, влийте рослинне масло.

Замісити м'яке тісто, скатайте в шар. Покладіть в чашу, затягніть плівкою. Залиште для підйому на 1, 5 години в теплому місці.

За час підйому тесту зробіть начинку. Сухий мак всипте в сотейник, додайте 2 ст.Л. Цукру і води, щоб покрило мак. Поставте на повільний вогонь і помішуючи, уварюйте до повного випаровування рідини. Після прохолоди.

Тісто готове для оброблення.

Розділіть тісто на три рівні частини.

Візьміть одну частину і розкачайте в пласт товщиною 0, 5 см. Розріжте його на 8 секторів.

З боку гострого кута зробіть два розрізи. Розкладіть начинку.

Візьміть один сектор, загніть куточки широкої сторони до будинку заготовки.

Закрутіть рогалик.

Подібним чином зробите з рештою тестом. Підготовлені рогалики викладіть на деко застелений харчовим пергаментом. Увімкніть духовку на 180 градусів. Поставте випікатися на 20-25 хвилин, до рум'яного кольору.

Готові рогалики дістаньте з духовки і злегка остудіть на протвине.

Посипте рогалики цукровою пудрою.

Перекладіть.

Смачного!