Різотто з сочевиці
(покроковий рецепт з фото)
У цьому рецепті різотто замість рису використовується сочевиця. Виходить незвичайне і смачне блюдо, яке припаде до смаку любителям бобових. Підійде на вечерю чи обід. Рекомендую приготувати!
Перед вами - класичний рецепт приготування різотто з сочевиці. Заздалегідь, з вечора, замочіть у воді сочевицю, щоб вона встигла набрякнути. Обсмажте на сковороді цибулю, часник, морква і селера. Додайте сочевицю і влийте воду. Гасіть до готовності, приправивши блюдо спеціями і окропивши лимонним соком. Хай щастить!
- Вода - 250 мілілітрів
- Масло оливкове - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 40 грам
- Селера черешкова - 50 грам
- Морква - 80 грам
- Сочевиця - 100 грам (заздалегідь замочений)
- Часник - 10 грам
- Сік лимонний - 20 мілілітрів
- Перець - За смаком
- Сіль - За смаком
Подрібнюємо цибулю і часник, обсмажуємо їх на оливковій олії.
Дрібно нарізаємо моркву і селеру, додаємо їх на сковороду і обсмажуємо 3-4 хвилини.
Додаємо на сковороду сочевицю.
Вливаємо воду, щоб покрити вміст сковороди. Солимо і перчимо до смаку, скроплюємо лимонним соком. Тушкуємо різотто до готовності.
Смачного!