Різдвяний пиріг з індичкою
(покроковий рецепт з фото)
Пироги до свят - моя фішка, часто готую кілька видів з різними начинками, щоб кожен вибрав для себе відповідний. Цього разу розповім, як приготувати різдвяний пиріг з індичкою.
У багатьох країнах індичка - це традиційне святкове блюдо, її м'ясо дієтичне і ситне. У нас же складно купити цілу птицю, тому як більш популярна курка, а ось грудку або стегно - будь ласка. Саме тому один з моїх улюблених рецептів святкових пирогів - з індичкою, готую його дуже рідко, в основному тільки у свята.
- Листкове тісто - 900 грам
- Філе індички - 0, 5 кілограма
- Печериці - 300 грам
- Лук-пориста - 1 штука
- Сир - 300 грам
- Вершки - 150 мілілітрів
- Соняшникова олія - За смаком
- Сіль і спеції - За смаком
- Зелень - За смаком
1. Тісто дістаю з упаковки і залишаю для розморожування, а тим часом займуся приготуванням начинки. Білу частину цибулі-порей мою і нарізаю півкільцями. Обсмажую до м'якості на сковороді з соняшниковою олією.
2. Гриби мою і нарізаю великими шматками, відправляю їх на сковороду до цибулі.
3. Філе індички нарізаю шматочками (будь-якого розміру) і відправляю до цибулі і грибів після того, як випарувалася вся рідина. За смаком солю і перчу, вливаю вершки і смажу до готовності м'яса.
4. Тісто розкочують, але не дуже тонко, перекладаю його в форму для випікання і пальцями розподіліть по всій її поверхні, проколюю тісто виделкою, щоб воно не здулося.
5. Засинаю квасоля на тісто, яке попередньо застелив пекарської папером, і відправляю все на 15 хвилин в розігрітий до 200 градусів духовку.
6. Через 15 хвилин дістаю тісто, прибираю квасоля і папір, викладаю і рівномірно розподіляю начинку, посипаю дрібно нарубаної зеленню і тертим твердим сиром.
7. Випікаю пиріг при 200 градусах 15-30 хвилин, в залежності від сорту сиру, т.К. Потрібно, щоб він розплавився.