Різдвяне поліно
(покроковий рецепт з фото)
Такий торт буде зігрівати і радувати своїм смаком в святковий вечір. Він шоколадний, тому ласуни можуть сміливо взяти на замітку рецепт, як приготувати «Різдвяне поліно».
Повітряний, м'який і ніжний шоколадний бісквіт в поєднанні з вершковим кремом і шоколадною глазур'ю. Незважаючи на гадану складність, зробити торт дуже легко. Бісквіт виходить м'який, тому його легко згорнути рулетом. Торт можна прикрасити ягодами, листочками м'яти.
- Яйця - 6 штук
- Суміш для шоколадного кексу - 1 штука
- Вода - 0, 5 склянки
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Цукрова пудра - 100 грам
- Шоколадна стружка - 170-200 грам
- Кукурудзяний сироп - 1 Ст. Ложка
- Ваніль - 1/4 чайних ложки
1
У chashu змішувального vbeyte яйце, збивайте близько 5 хвилин до утворення пишної маси, додайте суміш для кексів, налийте воду і рослинне масло. Збивайте масу на слабких оборотах 30 секунд, потім на середній швидкості ще 1 хвилину.
2
Залийте тісто на деко, застелений пергаментів і відправте в розігріту до 175-180 градусів духовку, випікайте 15 хвилин.
3
Рушник застеліть фольгою або пергаментом, дістаньте форму з бісквітом і перекладіть його на рушник, посипте цукром і поверніть рулет. Робіть це неспішно, щоб бісквіт не тріснув. Залиште рулет на 1 годину для охолодження.
4
У миску налийте 0, 5 чашки вершків, відправте в мікрохвильову піч на 1-1, 5 хвилини, потім дістаньте миску і викладіть в неї подрібнений шоколад, кукурудзяний сироп, перемішайте і залиште на 3 хвилини. Додайте ваніль і відправте на 1 час в холодильник.
5
Сливки збийте зі склянкою цукрової пудри до утворення міцних піків.
6
Акуратно розгорніть рушник, змастіть бісквіт вершковим кремом і загорніть рулет назад. Викладіть рулет на пергамент або харчову плівку, нанесіть по всій поверхні шоколадну глазур, через кілька хвилин проведіть зубцями вилки по всьому рулету, малюючи хвилі.
7
Готовий торт залиште ще на 30 хвилин, а потім приберіть на пару годин в холодильник.