Салат «Різдвяне поліно»
(покроковий рецепт з фото)
"різдвяне поліно" - це традиційний французький різдвяний торт. А давайте приготуємо салат у вигляді Різдвяного поліна. Оригінальний і дуже смачний салат прикрасить ваш святковий стіл.
Різдвяне поліно - традиційний французький різдвяний торт, який готується у вигляді поліна. Але сьогодні я хочу вам розповісти, як приготувати салат "різдвяне поліно" . Це може бути ваш улюблений салат, але оформлений у вигляді поліна. На святковому столі цей салат без сумніву приверне увагу ваших гостей своєю оригінальністю.
- Мал - 2/3 склянки
- Морква - 2 штуки
- Яйце - 2 штуки
- Консервована сайра - 1 штука
- Ріпчаста цибуля - 1 штука
- Плавлений сирок - 2 штуки
- Зелень - 1/2 пучка
- Сухарі з чорного хліба - 1/2 склянки (перемелені в крихту)
Відваримо рис до готовності в підсоленій воді.
У гарячий рис додаємо тертий плавлений сирок, перемішуємо масу.
Харчову плівку змащуємо невеликою кількістю рослинного масла, викладаємо рисово-сирну масу тонким шаром.
Потім викладаємо шар з тертої вареної моркви. Змащуємо його майонезом за смаком.
З сайри зливаємо рідину, а рибу розминаємо виделкою і викладаємо наступним шаром. Змащуємо його теж майонезом, прибираємо зайвий рис.
Потім посипаємо дрібно нарізаною цибулею і тертим вареним яйцем. А зверху змащуємо майонезом.
Наступний шар - дрібно нарізана зелень. Це може бути петрушка або кріп.
Акуратно згортаємо рулет.
Відрізаємо від рулету шматочок, приставляє до основного "поліну" у вигляді сучка. Посипаємо салат сухарной крихтою. Можна поставити його в холодильник на годинку, нехай просочиться.