Торт «листкове поліно»
(покроковий рецепт з фото)
Вельми оригінальна версія "наполеона" в формі поліна готується навіть простіше, ніж звичний нам торт. Здивуйте своїх гостей цим апетитним десертом. Запам'ятовуйте, як приготувати торт "слоеное поліно"!
Для приготування торта нам знадобиться упаковка готового листкового тіста, бездрожжевого. Але при цьому вибирайте тісто з підйомом, щоб расслаивалось добре. Я ось готувала з простим листковим тістом, торт вийшов смачним, але не таким пишним.
- Тісто листкове - 400 грам
- Згущене молоко - 250-300 грам
- Вершкове масло - 450 грам
Тісто розморозити, розкачайте і наріжте на смужки по 1, 5 см шириною. Розігрійте духовку до 200-220 З.
Надішліть смужки на хвилин 15, поки не підрум'яняться.
Надішліть смужки на хвилин 15, поки не підрум'яняться.
Спечені палички повинні охолонути.
Можете поки зайнятися кремом.
Для нього нам знадобиться згущене молоко і масло.
Для нього нам знадобиться згущене молоко і масло.
Масло має бути кімнатної температури, злегка м'яким (можете його заздалегідь дістати з холодильника). Збийте міксером спочатку масло, потім додайте згущене молоко і збийте ще раз. Крем готовий!
Далі зберіть поліно: не пошкодуйте харчової плівки, розстеліть її по столу. Викладіть палички по черзі, змащуючи їх кремом. Пару паличок залиште: з них можна зробити крихту і потім прикрасити торт.
Щільно загорніть наше поліно в плівку, попутно надаючи форму власне поліна.
Чим щільніше загорнете, тим краще.
Потім відправте на пару годин в холодильник для просочення. Найкраще залишити на ніч.
Готовий торт потім можете посипати крихтою.
Потім відправте на пару годин в холодильник для просочення. Найкраще залишити на ніч.
Готовий торт потім можете посипати крихтою.
Готовий торт "слоеное поліно" подавайте з чаєм або кавою. Дуже смачно!
Смачного!