Торт «новорічне поліно» з klyukvoy
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви шукаєте рецепт смачного новорічного десерту, то я розповім, як приготувати торт «Новорічне поліно» з журавлиною. Він смачний, ошатний і відмінно підходить до святкування всіма улюбленого свята.
Торт виходить дуже ніжним і прямо-таки повітряним. Особливо мені подобається їсти його з чашкою кави. Можна зробити торт з білим або чорним шоколадом. Крім ягід журавлини, додав ще цедру апельсина і курагу для отримання додаткових фарб і прекрасного тонкого аромату. При бажанні можна додати трохи рому або коньяку, якщо звичайно не розраховуєте на дітей.
- Молоко жирне - 0, 5 L
- Яйця - 2 штуки
- Жовтки - 4 штуки
- Ваніль - За смаком
- Цукровий пісок - 100 грам
- Білий шоколад - 100 грам
- Жирні вершки - 250 мілілітрів
- Цедра апельсина - 1 штука
- Журавлина - 100 грам
- Чорнослив - 50 грам
1. Молоко вливаю в сотейник, додаю дрібку ванільного цукру, відправляю каструлю на вогонь, доводжу вміст до кипіння, потім прибираю з вогню. Відокремлюю білки від жовтків, складаю все жовтки в одну посудину, всипав цукровий пісок, відправляю їх на водяну баню, збиваю віночком до отримання кремовою маси.
2. Вливаю ванільне молоко до жовтків, безперервно помішують. Розтоплюю шоколад, ввожу його до яєчно-молочної суміші.
3. В окремих ємностях збиваю білки (до освіти пишних піків) і вершки (до пишності). Потім вводжу білки і вершки до крему, акуратно перемішую віночком.
4. Курагу обполіскую окропом, потім нарізаю дрібно. Цедру одного апельсина подрібнюю. Ягоди журавлини мою.
5. Форму для приготування торта застилаю харчовою плівкою, викладаю журавлину з курагою і цедрою, заливаю все приготованим кремом. Забираю форму в морозильник на 5-6 годин.
6. Викладаю масу з форми на тарілку, акуратно знімаю плівку. Прикрашаю ягодами журавлини.