Рецепт Торт «новорічне поліно» з klyukvoy фото

Торт «новорічне поліно» з klyukvoy
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Молочні продукти, Яйця, Шоколад, Молоко
Низькокалорійні
На святковий стіл, Новий рік
Випічка, Торти

Якщо ви шукаєте рецепт смачного новорічного десерту, то я розповім, як приготувати торт «Новорічне поліно» з журавлиною. Він смачний, ошатний і відмінно підходить до святкування всіма улюбленого свята.

Торт виходить дуже ніжним і прямо-таки повітряним. Особливо мені подобається їсти його з чашкою кави. Можна зробити торт з білим або чорним шоколадом. Крім ягід журавлини, додав ще цедру апельсина і курагу для отримання додаткових фарб і прекрасного тонкого аромату. При бажанні можна додати трохи рому або коньяку, якщо звичайно не розраховуєте на дітей.

  • Молоко жирне - 0, 5 L
  • Яйця - 2 штуки
  • Жовтки - 4 штуки
  • Ваніль - За смаком
  • Цукровий пісок - 100 грам
  • Білий шоколад - 100 грам
  • Жирні вершки - 250 мілілітрів
  • Цедра апельсина - 1 штука
  • Журавлина - 100 грам
  • Чорнослив - 50 грам
торт
1. Молоко вливаю в сотейник, додаю дрібку ванільного цукру, відправляю каструлю на вогонь, доводжу вміст до кипіння, потім прибираю з вогню. Відокремлюю білки від жовтків, складаю все жовтки в одну посудину, всипав цукровий пісок, відправляю їх на водяну баню, збиваю віночком до отримання кремовою маси.
торт
2. Вливаю ванільне молоко до жовтків, безперервно помішують. Розтоплюю шоколад, ввожу його до яєчно-молочної суміші.
торт
3. В окремих ємностях збиваю білки (до освіти пишних піків) і вершки (до пишності). Потім вводжу білки і вершки до крему, акуратно перемішую віночком.
торт
4. Курагу обполіскую окропом, потім нарізаю дрібно. Цедру одного апельсина подрібнюю. Ягоди журавлини мою.
торт
5. Форму для приготування торта застилаю харчовою плівкою, викладаю журавлину з курагою і цедрою, заливаю все приготованим кремом. Забираю форму в морозильник на 5-6 годин.
торт
6. Викладаю масу з форми на тарілку, акуратно знімаю плівку. Прикрашаю ягодами журавлини.

Схожі рецепти