Вершкове поліно
(покроковий рецепт з фото)
Вершкове поліно - це дуже смачне ласощі з вершкового масла, печива і какао. Частування підійде як десерт для святкового столу. Готується дуже просто і досить швидко. Спробуйте!
Тут я показую, як приготувати вершкове поліно в домашніх умовах. Рекомендую починати приготування ще з вечора, так як десерту потрібно гарненько застигнути, щоб з ранку було зручно його нарізати порційними шматочками. Дуже смачно їсти вприкуску з молоком або кавою. Хай щастить!
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 2 склянки
- Вода - 3 Ст. Ложки
- Какао - 3 Ст. Ложки
- Печиво - 300 грам
- Горіхи волоські - 1 Склянка
- Яйце - 1 штука
Розтираємо вершкове масло з цукром в крихту. Додаємо туди воду і какао. Перемішуємо.
Кип'ятимо суміш на повільному вогні, постійно помішуючи.
Печиво подрібнюємо в блендері. Також можна його пом'яти руками або нарізати ножем в залежності від бажаного розміру крихти.
У суміш з масла, цукру і какао додаємо яйце. Перемішуємо.
Гострим ножем подрібнюємо горіхи. Засипаємо подрібнені горіхи і печиво в шоколадну масу, перемішуємо.
Перекладаємо отриману суміш на папір для випічки. Формуємо поліно і загортаємо його в папір. Відправляємо в холодильник мінімум на 3 годину.
Смачного!