Рецепт Ривелькухен — солодкий пиріг з посипушкой фото

Ривелькухен — солодкий пиріг з посипушкой
(покроковий рецепт з фото)

Єврейська кухня
Тісто , Дріжджове тісто , Здобне дрожевое тісто
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 10
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Смачний тришаровий пиріг, від якого діти в захваті. Повітряний і цікавий. Точно може стати фірязикам блюдом!

Опис приготування:

Яйця змішати з цукром, додати 1 чайну ложку солі, влити вершкове і топлене масло, добре перемішати. Додати тепле молоко, поступово ввести муку і дріжджі, у вас піде приблизно 700-850 г борошна. Дати підійти тесту 3 рази.

1/3 частина тесту відрізаємо, розгортаємо по ширині листа. Даємо підійти 10-15 хвилин, після чого проколюємо виделкою всю основу, щоб рівномірно випікалося і не утворювалися горби. При запіканні на великих листах виходять два пирога.

Змастити основу щедрим шаром повидла і рівномірно по всьому пирогу розсадити Рівел.

Щоб приготувати Рівел, в розтоплене топлене масло додати цукор, перемішати. Поступово ввести муку, щоб вийшла щільна маса, схожа на пластилін, НЕ сипуча. Відокремлювати від тесту грудочки, зробити з них кульки-Рівел довільного розміру. А якщо не пробували, то експериментуйте!

Випікати в духовці приблизно 20-25 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.


  • Молоко - 500 мілілітрів
  • Яйця - 2 штуки
  • Цукор - 200 грам(Плюс одна столовая ложка)
  • Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі сухі - 11 грам
  • Мука - 770 грам
  • Повидло - 500 грам
  • Масло топлене - 100 грам
Яйця змішати з цукром, додати 1 чайну ложку солі, влити вершкове і топлене масло, добре перемішати. Додати тепле молоко, поступово ввести муку і дріжджі, у вас піде приблизно 700-850 г борошна. Дати підійти тесту 3 рази.

1/3 частина тесту відрізаємо, розгортаємо по ширині листа. Даємо підійти 10-15 хвилин, після чого проколюємо виделкою всю основу, щоб рівномірно випікалося і не утворювалися горби. При запіканні на великих листах виходять два пирога.

Змастити основу щедрим шаром повидла і рівномірно по всьому пирогу розсадити Рівел.

Щоб приготувати Рівел, в розтоплене топлене масло додати цукор, перемішати. Поступово ввести муку, щоб вийшла щільна маса, схожа на пластилін, НЕ сипуча. Відокремлювати від тесту грудочки, зробити з них кульки-Рівел довільного розміру. А якщо не пробували, то експериментуйте!

Випікати в духовці приблизно 20-25 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.

Схожі рецепти