Ривелькухен — солодкий пиріг з посипушкой
(покроковий рецепт з фото)
Смачний тришаровий пиріг, від якого діти в захваті. Повітряний і цікавий. Точно може стати фірязикам блюдом!
Яйця змішати з цукром, додати 1 чайну ложку солі, влити вершкове і топлене масло, добре перемішати. Додати тепле молоко, поступово ввести муку і дріжджі, у вас піде приблизно 700-850 г борошна. Дати підійти тесту 3 рази.
1/3 частина тесту відрізаємо, розгортаємо по ширині листа. Даємо підійти 10-15 хвилин, після чого проколюємо виделкою всю основу, щоб рівномірно випікалося і не утворювалися горби. При запіканні на великих листах виходять два пирога.
Змастити основу щедрим шаром повидла і рівномірно по всьому пирогу розсадити Рівел.
Щоб приготувати Рівел, в розтоплене топлене масло додати цукор, перемішати. Поступово ввести муку, щоб вийшла щільна маса, схожа на пластилін, НЕ сипуча. Відокремлювати від тесту грудочки, зробити з них кульки-Рівел довільного розміру. А якщо не пробували, то експериментуйте!
Випікати в духовці приблизно 20-25 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.
- Молоко - 500 мілілітрів
- Яйця - 2 штуки
- Цукор - 200 грам(Плюс одна столовая ложка)
- Масло рослинне - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Дріжджі сухі - 11 грам
- Мука - 770 грам
- Повидло - 500 грам
- Масло топлене - 100 грам
1/3 частина тесту відрізаємо, розгортаємо по ширині листа. Даємо підійти 10-15 хвилин, після чого проколюємо виделкою всю основу, щоб рівномірно випікалося і не утворювалися горби. При запіканні на великих листах виходять два пирога.
Змастити основу щедрим шаром повидла і рівномірно по всьому пирогу розсадити Рівел.
Щоб приготувати Рівел, в розтоплене топлене масло додати цукор, перемішати. Поступово ввести муку, щоб вийшла щільна маса, схожа на пластилін, НЕ сипуча. Відокремлювати від тесту грудочки, зробити з них кульки-Рівел довільного розміру. А якщо не пробували, то експериментуйте!
Випікати в духовці приблизно 20-25 хвилин до готовності при температурі 180 градусів.