Рисові «Жучки» з варенням
(покроковий рецепт з фото)
Таке печиво готується з рисового борошна, завдяки чому виходить досить щільним, хрустким і при цьому відмінно доповнюється начинкою з густого варення. Спробуйте приготувати цей незвичайний десерт!
Різноманітність начинок для такого печива дозволяє приготувати випічку на будь-який смак. Замість варення можна також використовувати шоколад або варену згущенку.
- Борошно рисове - 150 грам
- Борошно пшеничне - 100-130 грам
- Варення - 200 грам
- Вода - 200 мілілітрів
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль кухонна - 1 щіпка
Підготуйте для подальшого приготування рисових "жучков" всі необхідні продукти. Варення можна використовувати будь-який (яблучне, порічкове, slivovoe і інші.), необхідно лише, щоб воно було густим. В даному варіанті використовується Кабачково-апельсинове варення.
У глибоку миску просійте рисове борошно, додайте дрібку солі, розмішайте і зробіть в борошні поглиблення, влийте в нього воду і соняшникову олію.
Розмішайте масу ложкою і при просіюванні всипте пшеничне борошно частинами, регулюючи густоту тесту в міру його замісу.
Сформуйте з отриманого м'якого і пластичного тіста кулю, розмістіть його на робочій поверхні, присипаної пшеничним борошном.
Для зручності розділіть тісто на 2 частини, розкачайте кожну з них в коло, який необхідно розділити на 12 секторів. На широкий край кожного сектора викладіть порцію варення, а потім скрутіть тісто, рухаючись до центру.
Додайте рисові "жучки" на підготовленому деку (застеленому силіконовим килимком або пергаментом, попередньо змазаним маслом).
Випікайте печиво в розігрітій до 180-190 градусів духовці протягом 30-35 хвилин до золотистого кольору.