Рисові тефтелі
(покроковий рецепт з фото)
Вельми економний варіант основного блюда, до того ж, дуже корисний і смачний - це рисові тефтелі в домашніх умовах, приготовані на подушці з капусти.
Доповнити цей рецепт приготування рисових тефтелей можна найрізноманітнішими спеціями, а також овочами за смаком. Для кольору можна додати трохи томатної пасти, наприклад. Щоб зробити страву більш корисним, можна використовувати для приготування пароварку або, як в даному випадку, гасити на овочах.
- Фарш - 600 грам
- Мал - 150-200 грам
- Яйце - 1 штука
- Часник - 1-4 зубчиків
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
1. Мал потрібно попередньо замочити в гарячій воді на деякий час. М'ясо пропустити через м'ясорубку (можна використовувати в рецепт приготування рисових тефтелей не тільки яловичий або свинячий, але і курячий фарш, наприклад).
2. Злити воду з рису і з'єднати його з фаршем. Очистити часник і нарізати дрібними кубиками або пропустити через прес. Вбити яйце, посолити трохи і поперчити за смаком. Все ретельно перемішати.
3. Змочити руки водою і сформувати невеликі кульки. При бажанні в фарш можна додати трохи панірувальний сухарів або обваляти рисові тефтелі в домашніх умовах в борошні.
4. На сковороду з високими бортиками відправити нашатковану капусту. Зверху викласти тефтелі і накрити кришкою.
5. Гасити до готовності, в процесі приготування перевернувши тефтелі. Також можна використовувати і будь-які інші овочі або томатний соус, наприклад.