Рецепт Рисове вино фото

Рисове вино
(покроковий рецепт з фото)

Азіатська кухня
Крупи , Мал
Дієтичне харчування , Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви
На святковий стіл
Напої , Алкогольні , Домашнє вино
Кількість порцій: 12
Час приготування: 4 дн. 18 г. 0 хв.

Перед вами цікавий і разом з тим простий рецепт рисового вина. У домашніх умовах дуже цікаво займатися виробництвом домашнього вина, та ще й такого незвичайного східного рисового вина!

Опис приготування:

Розповім, як приготувати рисове вино в домашніх умовах! Це дуже просто, і я вам всім рекомендую відкрити для себе цей незвичайний, але все ж простий рецепт рисового вина! Готувати його просто, а смак виходить не порівнянний ні з чим: трохи пряний, трохи гострий, але при цьому м'який і благородний!

  • Мал - 4 склянки (клейкий)
  • Борошно - 1 Чайна ложка
  • Дріжджі китайські - 1/4 штуки (такі дріжджі продаються в формі кулі і використовуються для виробництва алкоголю. Тому приблизно невеличку частинку цієї кульки додамо)
  • Вода тепла - 3 L
рисове вино - фото крок 1
1. Клейкий рис заливаємо окропом і залишаємо в каструлі під кришкою, нехай настоїться годину. Потім зливаємо в друшляк, щоб зайва вода пішла.
рисове вино - фото крок 2
2. Цей рис тепер відваримо на пару 25 хвилин. Далі знову промиємо водою і залишимо, щоб вода стекла.
рисове вино - фото крок 3
3. Тепер змішаємо дріжджі з борошном, розтираємо і змішаємо з рисом. Накриваємо поліетиленом, загортаємо каструлю в тепле рушник, і нехай стоїть 4-5 днів в теплому місці, біля батареї, наприклад.
рисове вино - фото крок 4
4. Після цього відціджуємо гарненько рис через марлю. Процідити рідину краще кілька разів. Це і буде вино. Зберігаємо його в холодильнику.
рисове вино - фото крок 5
5. Готово! Подавайте таке вино охолодженим.

Схожі рецепти