Рисове вино
(покроковий рецепт з фото)
Перед вами цікавий і разом з тим простий рецепт рисового вина. У домашніх умовах дуже цікаво займатися виробництвом домашнього вина, та ще й такого незвичайного східного рисового вина!
Розповім, як приготувати рисове вино в домашніх умовах! Це дуже просто, і я вам всім рекомендую відкрити для себе цей незвичайний, але все ж простий рецепт рисового вина! Готувати його просто, а смак виходить не порівнянний ні з чим: трохи пряний, трохи гострий, але при цьому м'який і благородний!
- Мал - 4 склянки (клейкий)
- Борошно - 1 Чайна ложка
- Дріжджі китайські - 1/4 штуки (такі дріжджі продаються в формі кулі і використовуються для виробництва алкоголю. Тому приблизно невеличку частинку цієї кульки додамо)
- Вода тепла - 3 L
1. Клейкий рис заливаємо окропом і залишаємо в каструлі під кришкою, нехай настоїться годину. Потім зливаємо в друшляк, щоб зайва вода пішла.
2. Цей рис тепер відваримо на пару 25 хвилин. Далі знову промиємо водою і залишимо, щоб вода стекла.
3. Тепер змішаємо дріжджі з борошном, розтираємо і змішаємо з рисом. Накриваємо поліетиленом, загортаємо каструлю в тепле рушник, і нехай стоїть 4-5 днів в теплому місці, біля батареї, наприклад.
4. Після цього відціджуємо гарненько рис через марлю. Процідити рідину краще кілька разів. Це і буде вино. Зберігаємо його в холодильнику.
5. Готово! Подавайте таке вино охолодженим.