Рисове печиво
(покроковий рецепт з фото)
Вам доводилося коли-небудь пробувати солодке і хрустке печиво з рису? І не з повітряного, а з самого звичайного. Хочете зробити таку оригінальну солодкість? Тоді запам'ятовуйте цей рецепт!
Перед вами досить незвичайний спосіб, як приготувати рисове печиво. Незважаючи на те, що процес займає досить багато часу, на активні дії ви витратите максимум півгодини. Це класичний варіант, але при бажанні ви можете спробувати зробити таке печиво з різними добавками за смаком.
- Мал - 2 склянки
- Сіль - 1 щіпка
- Цукор - За смаком
- Ванільний цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - За смаком (для смаження)
1. Для початку в підсоленій воді зваріть рис. Поки він ще гарячий, додайте цукор і ванілін за смаком. Перемішайте, накрийте кришкою і дайте постояти хвилин 10.
2. Жароміцний деко збризніть рослинним маслом без запаху. Викладіть рис рівним шаром, щільно притискаючи його руками. Надішліть в розігріту до 120 градусів духовку.
3. Запікайте рис близько трьох годин, поки він не стане апетитного золотистого кольору.
4. Одержаний пласт підсушеного рису розділіть руками на ось такі невеликі печеньки.
5. Розігрійте рослинне масло, викладіть їх в масло.
6. Підрум'яньте буквально по 1 хвилині з кожної сторони.
7. Після перекладіть на паперову серветку. Перед подачею печиво можна присипати цукровою пудрою, наприклад.
Приємного чаювання!
Приємного чаювання!