Рисове молоко
(покроковий рецепт з фото)
Ділюся простим рецептом, як приготувати рисове молоко. Напій на основі рису - це заміна молока тваринного походження. Особливо рецепт сподобається алергікам і веганам.
Докладніше, як приготувати рисове молоко, я розповім нижче. Рис підійде будь-який, але рекомендую використовувати буре. Він не був очищений від оболонки, а значить містить більше поживних речовин. За бажанням в рисове молоко можна додати будь-який підсолоджувач і ванільний ароматизатор, щоб смак був приємніше. Рисове молоко володіє нейтральним смаком і легкою консистенцією. На ньому можна варити каші, готувати напої або пити просто так.
- Мал - 100 грам
- Вода - 800-900 мілілітрів
- Сіль - 1 щіпка
Підготуйте всі інгредієнти.
Рис промийте та відваріть відповідно до інструкції на упаковці.
Перекладіть варений рис в блендер, додайте воду і щіпку солі. Подрібніть до однорідної консистенції.
Процідіть напій через дрібне сито або марлю.
Рисове молоко готове, приємного вам апетиту!