Рисове тістечко
(покроковий рецепт з фото)
Цікавий рецепт, як приготувати рисове тістечко, яке вважається традиційним японським десертом. Його можна приготувати з різними начинками і надати різні кольори за допомогою харчового барвника.
Незвичайне і цікаве блюдо, яке здивує всіх, кого ви почастуєте їм. Завдяки пошаговому рецептом з фотографіями можна без праці приготувати таке тістечко. Його основу складає рисове борошно, а для більш цікавого смаку додаємо шоколадну начинку. Виходять красиві, смачні і легкі тістечка. Спробуйте приготувати самостійно і переконайтеся самі. Смачного!
- Рисове борошно - 50 грам
- Вода - 150 мілілітрів
- Цукор - 100 грам
- Кукурудзяний крохмаль - За смаком
- Вершки - 75 мілілітрів
- Шоколад чорний - 100 грам
1. У каструлю наливаємо вершки і ставимо на вогонь. Як тільки почали кипіти, зменшуємо вогонь і відразу кидаємо поламаний шоколад.
2. Ретельно перемішуємо все до однорідної маси, прибираємо з вогню і чекаємо, коли охолоне. Потім переставляємо в холодильник або морозильну камеру.
3. В окремій каструлі змішуємо цукор, рисове борошно і воду.
4. Перемішуємо до однорідної маси (краще віночком або блендером) і ставимо на вогонь.
5. Отримана суміш дуже швидко загусає.
6. Можуть з'явиться грудочки, але це не страшно. Піднімаємо ємність з сумішшю над вогнем і продовжуємо перемішувати, в результаті отримуємо білу і клейку масу.
7. Поверхня столу присипаємо крохмалем і виливаємо тільки що отриману масу.
8. Чекаємо, поки охолоне, присипаємо щедро зверху крохмалем.
9. Від загальної маси відрізаємо шматочок і розгортаємо товщиною близько трьох міліметрів, кладемо всередину шоколадну начинку, піднімаємо краю і добре защипувати, щоб начинка не витекла.
10. Скачує кульку або надаємо масі круглу форму. Намагайтеся загладити шви. На тарілку вистилає пергамент і складаємо отримані кульки. Тістечка готові!