Рисова запіканка з куркою
(покроковий рецепт з фото)
Кількість порцій: 6
Час приготування: 1 г. 0 хв.
До вашої уваги, абсолютно не складне в приготуванні, але неймовірно ситна і смачна рисова запіканка з куркою. Рецепт нехитрий, однак блюдо - вищого класу.
Опис приготування:
Хочу вам продемонструвати класичний рецепт приготування рисової запіканки з куркою. Приправлена ароматними спеціями, курочка виходить ароматною і ніжною і відмінно поєднується з рисом і овочами. Для приготування я використовував то, що було під рукою - 2 курячих задніх четвертини. Нижче наведено покроковий рецепт, хай щастить!
- Курка - 2 штуки (задні четвертини)
- Рослинна олія - 2 Ст. Ложки
- Молоко - 1/2 склянки
- Морква - 1 штука
- Мал - 1 Склянка
- Зелень - За смаком
- Сіль - За смаком
- Яйце - 1 штука
- Сир твердий - За смаком
- Селера - За смаком (корінь)
- Приправа для курки - 1/2 Ст. Ложки
Зваріть курку в бульйоні з ароматним корінням. Відваріть рис в підсоленій воді.
Натріть на крупній тертці моркву, обсмажте в олії.
Зварену курку остудіть, відокремте м'ясо від кісток.
Змішайте м'ясо з звареним рисом.
Додайте приправи, спеції, а також зелень. Перемішайте.
Змастіть рослинним маслом форму для запікання. Викладіть на неї половину рису з куркою, далі рівномірно викладіть моркву.
На морква викладаємо залишився рис.
Змішайте яйце з молоком. Отриманою масою заливаємо запіканку.
Присипте запіканку тертим сиром і поставте в духовку. Запікати 30-40 хвилин, температура 180 градусів.
Готово! Смачного!