Рецепт Рисова каша з яблуками фото

Рисова каша з яблуками
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти , Яблука , Крупи , Мал
Дієтичне харчування
На полуденок , Для дітей , На сніданок , Від 5 років
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 4
Час приготування: 45 хв.

Простий рецепт приготування рисової каші з яблуками. Ця страва - ідеальний варіант для сніданку: швидко, смачно і енергія на весь день! Сподобається як дітям, так і дорослим.

Опис приготування:

Каші - це базовий продукт, який повинен бути присутнім в раціоні кожної людини. Хоча ми звикли до того, що каші - це нудно, завжди знайдеться спосіб їх урізноманітнити. Рисова каша може бути не тільки ситної і корисною, але і смачною. Тверді солодкі яблука додадуть їй родзинку. Для приготування рисової каші з яблуками найкраще використовувати рис пропарений - не доведеться вимивати крохмаль і він більш корисний. Не переборщити з цукром, інакше каша може бути занадто нудотно.

Рецепт:

1. Рис промийте і залийте водою. Поставте варитися, після того, як він дійде до кипіння, накрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні 8-10 хвилин.

2. Яблука миємо, чистим, і режим тонкими скибочками.

3. Даємо рису увібрати всю воду. Потім заливаємо його молоком. Молоко повинно бути теплим. Продовжуємо варити на маленькому вогні 5-10 хвилин.

4. Додаємо в рис яблука, сіль, цукор, корицю і варимо ще хвилин 10-15 до готовності рису.

Готову кашу можна присипати корицею. Також можна додавати в неї мед (для ласунів), горіхи або інші фрукти, на свій смак. Смачного!


  • Мал - 1 Склянка
  • Яблука - 1-2 штук
  • Молоко - 2 склянки
  • Вода - 2 склянки
  • Обкладинка - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Сіль - 1/2 чайних ложки
Каші - це базовий продукт, який повинен бути присутнім в раціоні кожної людини. Хоча ми звикли до того, що каші - це нудно, завжди знайдеться спосіб їх урізноманітнити. Рисова каша може бути не тільки ситної і корисною, але і смачною. Тверді солодкі яблука додадуть їй родзинку. Для приготування рисової каші з яблуками найкраще використовувати рис пропарений - не доведеться вимивати крохмаль і він більш корисний. Не переборщити з цукром, інакше каша може бути занадто нудотно.

Рецепт:

1. Рис промийте і залийте водою. Поставте варитися, після того, як він дійде до кипіння, накрийте кришкою і варіть на мінімальному вогні 8-10 хвилин.

2. Яблука миємо, чистим, і режим тонкими скибочками.

3. Даємо рису увібрати всю воду. Потім заливаємо його молоком. Молоко повинно бути теплим. Продовжуємо варити на маленькому вогні 5-10 хвилин.

4. Додаємо в рис яблука, сіль, цукор, корицю і варимо ще хвилин 10-15 до готовності рису.

Готову кашу можна присипати корицею. Також можна додавати в неї мед (для ласунів), горіхи або інші фрукти, на свій смак. Смачного!

Схожі рецепти