Рисова каша в скороварці
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я пропоную вашій увазі смачний і корисний сніданок! Я розповім, як приготувати рисову кашу в скороварці. Діти дуже люблять таку кашу, оскільки в скороварці крупа виходить ніжною.
Для приготування добре підійде будь-який вид рису. Я використовувала довгозерний, оскільки тільки такий рис у мене в шафі і був. Молоко краще брати жирне або середньої жирності, але не знежирене. Тоді каша вийде насиченою і смачною!
- Мал - 1 Склянка
- Молоко - 3 склянки
- Вода - 2 склянки
- Вершкове масло - 1 Чайна ложка
- Цукор - За смаком
Рис промиваємо в холодній воді. Робити це потрібно, щоразу змінюючи воду, поки вона не придбає прозорий колір. Промитий рис закладаємо в змащену вершковим маслом чашу скороварки.
Потім доливаємо воду і молоко. Чим більше молока і менше води, тим більш насиченим каша. Іноді я варю дуже "молочну" кашу: ллю 4 склянки молока і 1 склянка води. Сьогодні зробила пропорції води з молоком приблизно однакові. Після додаємо цукор за смаком і зовсім трохи солі (близько чайної ложки).
Накриваємо чашу кришкою. Встановлюємо режим "каша" . Час готування - 10 хвилин. Після каша повинна настоятися деякий час, приблизно хвилин 5-7.
Подаємо в гарячому вигляді з додаванням вершкового масла. Смачного!