Рецепт Рисова бабка фото

Рисова бабка
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи, Мал
Вегетаріанське харчування
На обід, На сніданок
Гарячі страви, Бабка

Почнемо сьогоднішній день зі смачного і корисного сніданку. Я спеціально встала раненько, щоб порадувати сім'ю чимось новим і смачним. Мій рецепт розповість, як приготувати рисову бабку.

Рисова бабка - це та ж запіканка, тільки запіканку можна готувати з чого завгодно, а рисову бабку - з рису. У неї часто додають нарізані яблука, а також родзинки і дрібно посічену гарбуз. Можете і ви спробувати додати, буде дуже смачно!

  • Мал - 1 Склянка
  • Молоко - 3 склянки
  • Яйця - 4 штуки
  • Цукор - За смаком
  • Вершкове масло - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Ванілін - 1 штука
  • Сіль - 1 щіпка
рисова бабка - фото крок 1
Промиваємо рис під проточною водою. Замочуємо його на 10-20 хвилин. Можна цього не робити, якщо мало часу. Просто поварите його тоді трохи довше. Дістаємо каструлю, наливаємо в неї воду. Закладаємо рис і варимо з нього кашу.
рисова бабка - фото крок 2
Для 5 хвилин до готовності насипаємо цукор, щіпку солі і кладемо шматочки вершкового масла. Все перемішуємо.
рисова бабка - фото крок 3
Вимикаємо кашу, знімаємо її з плити. Остужаем до теплого стану. Можна для цього перекласти кашу на деко, щоб вона швидше охолола. Після цього кладемо її назад в каструлю. Razbivaem яйця, кидаємо їх в кашу. Кладемо сметану і ванілін.
рисова бабка - фото крок 4
Беремо форму для випічки. Можна її застелити пергаментним папером. Викладаємо перемішану масу в форму. Ставимо випікатися в духовку при температурі 190 градусів до готовності. У мене це зайняло півгодини.
рисова бабка - фото крок 5
Дістаємо готову рисову бабку. Ми залишаємо її під рушником. Вона повинна трохи охолонути. Тоді її легше буде різати. Можна подавати зі сметаною і варенням. Смачного!

Схожі рецепти