Рис для ролів в мультиварці
(покроковий рецепт з фото)
Ви так любите роли, що готові їсти їх цілодобово? Тоді вам або доведеться оселитися в суші-барі, або навчитися робити роли самим. Почнемо з рису. А мультиварка зробить процес необтяжливим.
Здавалося б, ну що тут такого - приготувати рис для ролів? Але є в цій справі свої тонкощі. Покроковий рецепт приготування рису для ролів в мультиварці допоможе вам легко зварити рис і приготувати правильний маринад. Варто врахувати, що приготований за цим рецептом в мультиварці рис для ролів необхідно використовувати в той же день. Зберігати його не варто - він стане дуже жорстким. Готуйте з задоволенням!
- Мал - 2 склянки (самий відповідний - японський рис для суші, але підійде і звичайний круглозерністий рис.)
- Вода - 2, 5 склянки
- Рисовий оцет - 50 мілілітрів
- Лимонний сік - 2 чайних ложки
- Соєвий соус - 1 Чайна ложка
- Цукор - 2 чайних ложки
- Сіль - - Щепоток
Рис насипати в чашку, промити під водою.
Промитий рис насипати в чашу мультиварки, залити необхідною кількістю води. Вибрати режим "пропарений рис", якщо немає такого режиму, то "гречка" . Час готування 25 хвилин. Готовому рису дать 10 хвилин "відпочити" .
Поки рис "відпочиває" готуємо маринад. Необхідно змішати рисовий оцет, лимонний сік, соєвий соус, цукор, сіль. Готову суміш потрібно підігріти в мікрохвильовці до закипання. Дати маринаду охолонути.
Змішати рис з маринадом. Рис необхідно акуратно перевертати лопаткою, без грубого перемішування. Усе, рис готовий!