Рибний суп з тріски
(покроковий рецепт з фото)
Суп виглядає дуже апетитно, він рясніє різними фарбами завдяки великій кількості овочів. Готується він на основі тріски (свіжої або засоленої). Ділюся з вами рецептом, як приготувати рибний суп з тріски.
Якщо тріска свіжа, то її необхідно засолити в морській солі на добу, а якщо вже засоленная, то вимочити. Суп дуже смачний, він прекрасно урізноманітнює повсякденний раціон. З представлених інгредієнтів виходить 5-6 порцій, до столу суп подають обов'язково гарячим.
- Гарячкові файл - 600 грам
- Цибуля - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Селера - 2 штуки (стебло)
- Часник - 2 зубчики
- Оливкова олія - За смаком
- Сушений перець чилі - 1 штука
- Консервовані томати - 400 грам
- Бульйон - 0, 5 L
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль, перець - За смаком
- Лимон - 1 штука
1
Свіжу тріску вимийте і викладіть в контейнер, засипте морською сіллю і відправте в холодильник на ніч, потім дістаньте і гарненько промийте.
2
Очистіть цибулю, морква і наріжте шматочками середнього розміру, стебла селери наріжте дрібно, часник подрібніть через прес. Петрушку вимити і відокремте листя від стебел, наріжте стебла дрібно.
3
У каструлі нагрійте оливкову олію, викладіть підготовлені овочі і зелень, розкришите сушений перець чилі. Обсмажуйте овочі на слабкому вогні під прочиненими кришкою близько 15 хвилин.
4
Додайте консервовані томати і перемішайте, влийте бульйон, трохи води і доведіть до кипіння.
5
Лопаткою перемішайте вміст каструлі і опустіть в неї філе тріски, варіть близько 15 хвилин, поки риба не почне розвалюватися шматочками.
6
За смаком поперчіть і посоліть, додайте сік одного лимона. Посипте суп листям петрушки, полийте трохи оливковою олією і подавайте до столу гарячим.