Рецепт Суп з солоної тріски фото

Суп з солоної тріски
(покроковий рецепт з фото)

Італійська кухня
Риба та морепродукти
Вегетаріанське харчування
На обід
Супи

Правильний суп з солоною тріски - як в кращих ресторанах південної Італії. Рецепт з книги Джеймі Олівера.

Рецепт цього чудового супу з солоної тріски чесно запозичений мною з книги Джеймі Олівера про італійську кухню. Суп з тріски виходить неймовірно смачним і ароматним (описати у мене просто не вистачить літературного таланту), його можна сміливо ставити на святковий стіл і для найдорожчих гостей. Гурманське блюдо з вельми простих і буденних інгредієнтів. Обережно - можна проковтнути разом з ложкою

  • Солона тріска - 400 грам
  • Цибулина - 1 штука
  • Морква - 2 штуки
  • Стебло селери - 2 штуки
  • Часник - 2 зубчики
  • Пучок петрушки - 1 штука
  • Оливкова олія - 20 мілілітрів
  • Томати у власному соку - 800 мілілітрів
  • Курячий бульйон - 400 мілілітрів
  • Лимон - 1 штука
  • Сіль, перець - - За смаком
суп з солоної тріски - фото крок 1
Солону тріску, в першу чергу, потрібно 24 години замочувати в холодній воді. При цьому бажано час від часу міняти воду, в якій вона замочується. Це - обов'язковий пункт.
суп з солоної тріски - фото крок 2
Нарізаємо цибулю, часник, морква і селера так, як показано на фото. Кидаємо овочі в каструлю, в якій вже попередньо розігріте трохи оливкового масла.
суп з солоної тріски - фото крок 3
Тушкуємо овочі на повільному вогні 15 хвилин. Овочі повинні розм'якнути, але ні в якому разі не обсмажити - якщо будуть смажитися, додаємо трохи води і масла.
суп з солоної тріски - фото крок 4
Додаємо в каструлю помідори разом з соком і тушкуємо ще 10 хвилин, після чого вливаємо курячий бульйон. Доводимо до кипіння.
суп з солоної тріски - фото крок 5
Коли закипить - додаємо в каструлю крупно нарізану тріску. Варимо ще 15 хвилин на невеликому вогні. Додаємо спеції (не переборщіть з сіллю - тріска адже солона), зелень і подаємо.
суп з солоної тріски - фото крок 6
Смачного!

Схожі рецепти