Суп з солоної тріски
(покроковий рецепт з фото)
Правильний суп з солоною тріски - як в кращих ресторанах південної Італії. Рецепт з книги Джеймі Олівера.
Рецепт цього чудового супу з солоної тріски чесно запозичений мною з книги Джеймі Олівера про італійську кухню. Суп з тріски виходить неймовірно смачним і ароматним (описати у мене просто не вистачить літературного таланту), його можна сміливо ставити на святковий стіл і для найдорожчих гостей. Гурманське блюдо з вельми простих і буденних інгредієнтів. Обережно - можна проковтнути разом з ложкою
- Солона тріска - 400 грам
- Цибулина - 1 штука
- Морква - 2 штуки
- Стебло селери - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Пучок петрушки - 1 штука
- Оливкова олія - 20 мілілітрів
- Томати у власному соку - 800 мілілітрів
- Курячий бульйон - 400 мілілітрів
- Лимон - 1 штука
- Сіль, перець - - За смаком
Солону тріску, в першу чергу, потрібно 24 години замочувати в холодній воді. При цьому бажано час від часу міняти воду, в якій вона замочується. Це - обов'язковий пункт.
Нарізаємо цибулю, часник, морква і селера так, як показано на фото. Кидаємо овочі в каструлю, в якій вже попередньо розігріте трохи оливкового масла.
Тушкуємо овочі на повільному вогні 15 хвилин. Овочі повинні розм'якнути, але ні в якому разі не обсмажити - якщо будуть смажитися, додаємо трохи води і масла.
Додаємо в каструлю помідори разом з соком і тушкуємо ще 10 хвилин, після чого вливаємо курячий бульйон. Доводимо до кипіння.
Коли закипить - додаємо в каструлю крупно нарізану тріску. Варимо ще 15 хвилин на невеликому вогні. Додаємо спеції (не переборщіть з сіллю - тріска адже солона), зелень і подаємо.
Смачного!