Рибний пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)
Хочу поділитися з вами дуже класною ідеєю, як приготувати рибний пиріг - просту і смачну випічку. Використовувати можна і червону, і білу рибу. Результат буде чудовим в обох випадках.
Приготувати такий пиріг можна не тільки на дріжджовому, але і на листковому тісті, наприклад. Крім риби і цибулі, в начинку також для обсягу і ситності можете додати картоплю або рис. Це відмінний варіант несолодкої випічки для всієї родини. Рибний пиріг чудово підійде для перекусу, а також його зручно брати з собою на пікнік.
- Молоко - 1 Склянка
- Борошно - 4 склянки
- Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
- Яйце - 1 штука
- Цукор - 1 Чайна ложка
- Рослинна олія - 2-3 чайних ложок
- Сіль - За смаком
- Філе риби - 500-600 грам
- Цибулина - 2 штуки
- Лавровий лист - 3-5 штук
- Перець - За смаком
- Вершкове масло - 20 грам
1. Для початку потрібно зробити тісто. Для цього в теплому молоці розчиніть дріжджі з цукром.
2. У глибоку миску просійте борошно з сіллю. Влийте молоко з дріжджами.
3. Додайте окремо збите куряче яйце.
4. Влийте рослинне масло.
5. Замісити тісто спочатку лопаткою або ложкою, а потім руками. Накрийте його чистим рушником і залиште підходити в теплому місці.
6. Для приготування начинки очистіть цибулю, подрібніть його і обсмажте до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.
7. Філе риби вимийте, як слід обсушити і наріжте кубиками.
8. Підійшло тісто розділити на дві частини. Розкачайте тонко і викладіть на лист пергаменту.
9. Викладіть зверху половину від загальної кількості обсмаженої цибулі (рівним шаром, уникаючи країв).
10. Слідом за цибулею паспределіте рибку.
11. Посоліть і поперчіть все за смаком. Для аромату викладіть парочку лаврового листя. Зверху присипте цибулею.
12. Розкачайте другу половину тесту, накрийте їм начинку.
13. Щільно закріпіть краю тесту, надішліть лист з майбутнім пирогом в розігріту до 180 градусів духовку.
14. Випікайте 45-55 хвилин до рум'яної скоринки. Після відразу ж змастіть невеликим шматочком вершкового масла, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 15-20 перед подачею.