Рецепт Рибний пиріг простий фото

Рибний пиріг простий
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Фінська кухня
Тісто , Риба та морепродукти , Червона риба
Пісні страви
На обід , На полуденок , На святковий стіл
Випічка , Пироги
Кількість порцій: 6-8
Час приготування: 3 г. 0 хв.

Хочу поділитися з вами дуже класною ідеєю, як приготувати рибний пиріг - просту і смачну випічку. Використовувати можна і червону, і білу рибу. Результат буде чудовим в обох випадках.

Опис приготування:

Приготувати такий пиріг можна не тільки на дріжджовому, але і на листковому тісті, наприклад. Крім риби і цибулі, в начинку також для обсягу і ситності можете додати картоплю або рис. Це відмінний варіант несолодкої випічки для всієї родини. Рибний пиріг чудово підійде для перекусу, а також його зручно брати з собою на пікнік.

  • Молоко - 1 Склянка
  • Борошно - 4 склянки
  • Пакетик сухих дріжджів - 1 штука
  • Яйце - 1 штука
  • Цукор - 1 Чайна ложка
  • Рослинна олія - 2-3 чайних ложок
  • Сіль - За смаком
  • Філе риби - 500-600 грам
  • Цибулина - 2 штуки
  • Лавровий лист - 3-5 штук
  • Перець - За смаком
  • Вершкове масло - 20 грам
рибний пиріг простий - фото крок 1
1. Для початку потрібно зробити тісто. Для цього в теплому молоці розчиніть дріжджі з цукром.
рибний пиріг простий - фото крок 2
2. У глибоку миску просійте борошно з сіллю. Влийте молоко з дріжджами.
рибний пиріг простий - фото крок 3
3. Додайте окремо збите куряче яйце.
рибний пиріг простий - фото крок 4
4. Влийте рослинне масло.
рибний пиріг простий - фото крок 5
5. Замісити тісто спочатку лопаткою або ложкою, а потім руками. Накрийте його чистим рушником і залиште підходити в теплому місці.
рибний пиріг простий - фото крок 6
6. Для приготування начинки очистіть цибулю, подрібніть його і обсмажте до золотистого кольору в невеликій кількості рослинного масла.
рибний пиріг простий - фото крок 7
7. Філе риби вимийте, як слід обсушити і наріжте кубиками.
рибний пиріг простий - фото крок 8
8. Підійшло тісто розділити на дві частини. Розкачайте тонко і викладіть на лист пергаменту.
рибний пиріг простий - фото крок 9
9. Викладіть зверху половину від загальної кількості обсмаженої цибулі (рівним шаром, уникаючи країв).
рибний пиріг простий - фото крок 10
10. Слідом за цибулею паспределіте рибку.
рибний пиріг простий - фото крок 11
11. Посоліть і поперчіть все за смаком. Для аромату викладіть парочку лаврового листя. Зверху присипте цибулею.
рибний пиріг простий - фото крок 12
12. Розкачайте другу половину тесту, накрийте їм начинку.
рибний пиріг простий - фото крок 13
13. Щільно закріпіть краю тесту, надішліть лист з майбутнім пирогом в розігріту до 180 градусів духовку.
рибний пиріг простий - фото крок 14
14. Випікайте 45-55 хвилин до рум'яної скоринки. Після відразу ж змастіть невеликим шматочком вершкового масла, накрийте чистим рушником і залиште хвилин на 15-20 перед подачею.

Схожі рецепти