Простий рибний пиріг
(покроковий рецепт з фото)
На Русі пироги завжди годували всю сім'ю, їх готували великими, щоб ще і сусідам вистачило. Сьогодні я розповім вам, як приготувати простий рецепт рибного пирога без клопоту і з користю для всієї родини.
Такий пиріг виходить дивно смачним і ситним, а його аромат вражає уяву. Таким рибним пирогом не соромно і гостей нагодувати. Важливо відмітити, що якщо ви хочете зробити пиріг корисніше, то змішайте пшеничне борошно з борошном грубого помелу. Також, по бажанню, ви можете додати посічену зелень і варене яйце з начинку. Смачного!
- Борошно - 600 грам (для тіста)
- Молоко - 400 мілілітрів (для тіста)
- Миттєві дріжджі - 11 грам (для тіста)
- Цукор - 2 Ст. Ложки (для тіста)
- Сіль - 1/2 чайних ложки (для тіста)
- Яйця - 4 штуки (для тіста)
- Вершкове масло - 100 грам (для тіста)
- Файл палтус - 600 грам
- Просо - 80 грам
- Цибуля - 1 штука
- Соняшникова олія - 2 Ст. Ложки
- Вершкове масло - 50 грам
- Солі та перець - - За смаком
1
Для тесту в тепле молоко додайте дріжджі і 1 ст. L. Цукру, все перемішайте і дайте піднятися.
2
У мисці змішайте борошно і яйця, цукор, сіль і розтоплене вершкове масло. Додайте опару і замісити тісто. Дайте постояти тесту 1- 1, 5 години в теплому місці.
3
Просо промийте, воду в каструлі закип'ятіть і додайте пшоно, коли вода знову закипить, вимкніть вогонь і дайте постояти 20 хвилин. Штам Pšeno.
4
Рибу нарізати шматочками. У сковороді розігрійте масло, обсмажте дрібно нарізану цибулю, додайте просо. Приправте все сіллю і перцем.
5
Тісто розділи 2 частини, найменшу частину розкачайте і покладіть у форму для запікання. Викладіть просо з цибулею, потім кубики риби, приправте рибу сіллю і перцем.
6
Розкачайте 2 частина тесту і накрийте пиріг, кінець кліпу, зробіть надсечкі по всій площі, змастіть збитим яйцем. Пиріг накрийте рушником і дайте постояти.
7
Розігрійте духовку до 180 градусів і випікайте 35-40 хвилин до золотистого кольору. Смачного!