Рецепт Рибні котлети з товстолобика фото

Рибні котлети з товстолобика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти , Товстолобик
Для діабетиків
На обід , На вечерю
Гарячі страви , Котлети
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 1 г. 0 хв.

З цієї прісноводної риби сімейства коропових виходять дивно смачні рибні котлетки. Щоб вони були смачнішими і ароматні, можете додати філе іншої риби.

Опис приготування:

Якщо ви хочете приготувати рибні котлети з товстолобика, вам потрібно трохи: тушка толстолобика, тушка щуки (по бажанню, не обов'язково), цибуля, яйце, молоко, булка і спеції. Самий відповідальний і складний процес - це відділення філе і чистка риби. Смажаться котлетки в сухарях на рослинній олії.


  • Файл короп - 1 кілограм (якщо змішуєте з іншою рибою, то беріть по 0, 5 кг)
  • Яйця - 2 штуки
  • Наречена - 1 штук
  • Цибуля - 1 штук
  • Молоко - 100 грам
  • Сіль і спеції - За смаком
  • Рослинна олія - За смаком (для смаження)
рибні котлети з товстолобика - фото крок 1
1. Найважче у всьому процесі - відділення філе і кісток. Щоб котлетки вийшли ароматними і смачними, я завжди з'єдную дві риби. М'ясо щуки солодкувате і має особливий смак, тому я люблю додавати саме щуку в рибні котлети (яку б рибу я не використовувала). Рибу потрібно очистити від луски, шкурку краще зняти, після чого відокремте філе. Наріжте його шматочками.
рибні котлети з товстолобика - фото крок 2
2. Перекрутіть м'ясо на м'ясорубці кілька разів. Можна навіть припустити в блендері, щоб консистенція фаршу вийшла однорідною. Наріжте дрібно цибулю і замочіть окремо булку в молоці. Коли булка набрякне, відіжміть її додайте у фарш. Сіль і спеції додайте за смаком. Тепер потрібно перемішати все разом з яйцем до однорідної консистенції.
рибні котлети з товстолобика - фото крок 3
3. Збийте яйце і залиште в тарілки, а поруч поставте мисочку з панірувальними сухарями. Потім умочіть котлету в яйці і сухарях і відправляйте на сковороду. Котлетки формуються дуже добре.
рибні котлети з товстолобика - фото крок 4
4. Обсмажуйте з обох боків на олії. Дуже важливо, щоб масло було розпеченим.
рибні котлети з товстолобика - фото крок 5
5. Коли котлетки стануть рум'яними - вони готові! Рибні котлети з товстолобика виходять не тільки смачними, але і дуже красивими!

Схожі рецепти