Рибні фрикадельки в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Якщо біла риба вам здається занадто сухий і прісної, беріть на замітку цю ідею, як приготувати рибні фрикадельки в духовці. Таке блюдо з задоволенням їдять не тільки дорослі, але і дітки.
Основою в даному варіанті буде минтай, але ви можете використовувати будь-яке інше філе, яке вам до душі. З фаршем також можна експериментувати - додавати спеції, вершки або молоко, а також овочі, наприклад. Блюдо чудово поєднується з будь-яким гарніром, і прекрасно підійде для обіду або вечері.
- Минтай - 1 штука
- Цибулина - 1 штука
- Сир - 100 грам
- Майонез або сметана - 1-2 Ст. Ложок
- Манна крупа - 1 Ст. Ложка
- Сік лимона - 1-2 Ст. Ложок
- Сіль і спеції - За смаком
- Вершки - 2-4 Ст. Ложок

1. Підготуйте всі необхідні інгредієнти, включите розігрівати до 190 градусів духовку.

2. Очистіть рибку від кісток і шкірки, наріжте невеликими шматочками.

3. Цибулину очистіть, наріжте четвертинками.

4. Рибку, цибуля відправте в чашу блендера або пропустіть через м'ясорубку. Додайте вершки, сік лимона, манну крупу.

5. Фарш посоліть і поперчіть за смаком. З отриманої маси сформуйте невеликі фрикадельки і викладіть у жароміцних форму.

6. На великій тертці натріть сир.

7. Додайте майонез і перемішайте.

8. Викладіть сирну масу на фрикадельки. Надішліть форму в духовку.

9. Запікайте фрикадельки в духовці близько 40 хвилин до готовності.

10. До столу подавайте з овочами, зеленню, соусом і улюбленим гарніром. Смачного!