Рецепт Рибні фрикадельки фото

Рибні фрикадельки
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Риба та морепродукти
Дієтичне харчування, Пісні страви
На обід, На вечерю
Гарячі страви, Фрикадельки

Рибні фрикадельки - це соковиті, легкі фрикадельки для супу або другої страви. Хочу поділитися простим рецептом рибних фрикадельок на всі випадки життя.

Фрикадельки можна сміливо готувати не тільки з м'яса, але і з риби. У мене в цей раз була щука - страва вийшла дуже ніжним. Не варто боятися дрібних кісток, при перемелюванні фаршу через м'ясорубку вони ізмельчат. Для приготування рибних фрикадельок можна брати і інші види риби, щука менш суха. До того ж, можна наробити фрикадельок і заморозити - потім для супу підійдуть. Дивимося рецепт.

  • Щука - 300 грам
  • Цибуля - 1 штука
  • Часник - 2 зубчики
  • Спеції - За смаком
  • Яйце - 1 штука
  • Оливкова олія - 3 Ст. Ложки
  • Панірувальні сухарі - 100 грам
  • Борошно - 80 грам
  • Томатна паста - За смаком
  • Крем - За смаком
  • Зелень - 100 грам
рибні фрикадельки - фото крок 1
Підготуйте інгредієнти.
рибні фрикадельки - фото крок 2
Щуку промийте, зріжте шкірку і приберіть все кістки.
рибні фрикадельки - фото крок 3
Філе поріжте шматочками і пропустіть через м'ясорубку.
рибні фрикадельки - фото крок 4
Цибуля, часник і зелень подрібніть в блендері.
рибні фрикадельки - фото крок 5
Змішайте фарш, подрібнену зелень, цибуля, часник, додайте спецій і яйце. Перемішайте.
рибні фрикадельки - фото крок 6
Поступово додавайте панірувальні сухарі (всього півтори склянки). Замішайте гарненько.
рибні фрикадельки - фото крок 7
Сформуйте фрикадельки, бажано, розміром з волоський горіх. Обваляйте в борошні, викладіть на дошку.
рибні фрикадельки - фото крок 8
Розігріваємо сковороду, додаємо трохи олії і обсмажуємо фрикадельки з усіх боків до золотистого кольору, хвилин 10-15.
рибні фрикадельки - фото крок 9
В принципі, фрикадельки готові. Але можна приготувати їх з соусом.
рибні фрикадельки - фото крок 10
Додайте трохи води з томатною пастою або просто томатного соку. А також зелень рубану і часник. Тушкуємо під закритою кришкою хвилин 10, поки соус не почне кипіти.
Готові рибні фрикадельки подаємо зі сметаною. Смачного!

Схожі рецепти