Риба, запечена в духовці у фользі
(покроковий рецепт з фото)
У духовці можна запікати абсолютно будь-який вид риби. Найсмачніше вона виходить, якщо її готувати цілком. Тоді рибка буде соковитою і ароматною. Обов'язково додайте до неї лимончик.
Рецепт приготування цієї риби дуже простий. Він підійде навіть для святкового столу, так як короп, запечений цілком, виглядає красиво і нарядно. Ви можете прикрасити рибу при подачі свіжою зеленню або овочами. Щоб дізнатися, як приготувати рибу, запечену в духовці у фользі, вивчіть цей рецепт.
- Короп - 1 штука
- Лимон - 1 штука
- Цибуля ріпчаста - 2 штуки
- Оливкова олія - 2 Ст. Ложки
- Сіль, перець - За смаком
Насамперед вам необхідно підготувати рибу. Для цього свіжого коропа обробити, видаліть нутрощі і зябра. За бажанням ви можете відрізати хвіст і плавники. Очистіть рибу від луски і промийте її під водою.
Натріть коропа сіллю і перцем, зробіть на ньому поперечні глибокі надрізи. У кожен з них вкладете по часточці лимона. Розстеліть фольгу, покладіть на неї пергамент і полийте його оливковою олією. Викладіть на пергамент кільця цибулі, потім на нього помістіть коропа. Зверху викладіть ще один шар цибулі.
Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів і поставте в неї коропа, попередньо загорнувши його в фольгу. Запікайте близько сорока хвилин. Час приготування залежить від розміру вашої рибки.
Після закінчення сорока хвилин фольгу розкрийте і залиште рибу в духовці ще на десять хвилин, щоб на ній утворилася красива і хрустка скоринка. Подавати коропа краще відразу ж, в гарячому вигляді.