Риба у фользі в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Лосось з часниково-лайязикам соусом, запечений в фользі, - одне з улюблених святкових страв на нашому столі! Простий рецепт приготування риби в духовці однозначно сподобається вам, а блюдо - гостям.
Сьогодні я розповім, як приготувати смачну рибу у фользі в духовці. Будемо запікати лосося в часниково-лаймовому соусі з пікантною і солодкої ноткою меду. Лосось - рибка не на кожен день, якщо хочете зробити страву більш простим, візьміть іншу рибу, а лайм можна замінити лимоном. Іноді я запікаю навіть білу рибу за цим рецептом, просто беру сорти пожирнее. При подачі прикрасьте скибочками лайма чи лимона.
- Лосось - 1, 5 кілограма
- Вершкове масло - 75 грам
- Сік лайма - 50-70 мілілітрів (приблизно сік з двох лаймов)
- Часник - 4 зубчики
- Мед - 70 грам
- Петрушка - 1 пучок
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Чорний мелений перець - 1 щіпка
- Скибочки лайма - 8 штук (для прикраси)
1
Почнемо з приготування соусу. Масло покладіть в сотейник і розтопіть на повільному вогні. Додайте сік лайма, мед і дрібно нарізаний часник. provara, поки мед повністю не розчиниться. Зніміть соус з вогню і додайте нашатковану петрушку.
2
Рибку промийте і викладіть на фольгу на деко. Зверху полийте приготованим соусом і поставте в розігріту до 180 градусів духовку на 15-20 хвилин.
3
Коли лосось приготується, розгорніть фольгу і поставте на режим гриль на кілька хвилин, щоб у рибки з'явилася гарна і піджареної корочка.