Рецепт Рецепт пшеничного хліба в духовці фото

Рецепт пшеничного хліба в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно, Молочні продукти, Вершкове масло
Вегетаріанське харчування, ПП рецепти, Пісні страви, Рецепти без шкоди
На обід, На вечерю, На сніданок
Випічка, Хліб

Пропоную вам подивитися, як приготувати рецепт пшеничного хліба в духовці. Простий варіант домашньої випічки на дріжджах, яка підійде до будь-якого прийому їжі. Ароматний і смачний хлібець.

А ви знаєте, навіщо на тесті роблять надрізи перед випічкою хліба? Тому що тісто на верхівці все одно трісне при випіканні. А якщо будуть надрізи, то хліб не трісне і буде виглядати красиво.

Якщо вдома немає йогурту, то його можна замінити 1, 5 столовими ложками оцту.

Пробуйте на здоров'я!

  • Борошно пшеничне - 720 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі активні - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Йогурт грецький - 2 Ст. Ложки
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 1
Просійте борошно з сіллю.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 2
Додайте дріжджі, олія. Поступово вливаючи воду, почніть замішувати тісто.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 3
Змастіть тісто водою і залиште під рушником на 35 хвилин. Вимісити тісто і залиште ще на 40 хвилин.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 4
Викладіть тісто в змащену форму для випічки. Духовку прогрейте до 220 градуов, змастіть хліб молоком, зробіть неглибокі надрізи і відправте пектися на 20 хвилин.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 5
Якщо хліб почне дуже швидко ставати коричневим зверху, накрийте форму фольгою. Остудіть випічку і пробуйте.

Схожі рецепти