Рецепт Рецепт пшеничного хліба в духовці фото

Рецепт пшеничного хліба в духовці
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня
Борошно , Молочні продукти , Вершкове масло
Вегетаріанське харчування , ПП рецепти , Пісні страви , Рецепти без шкоди
На обід , На вечерю , На сніданок
Випічка , Хліб
Кількість порцій: 8-10
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Пропоную вам подивитися, як приготувати рецепт пшеничного хліба в духовці. Простий варіант домашньої випічки на дріжджах, яка підійде до будь-якого прийому їжі. Ароматний і смачний хлібець.

Опис приготування:

А ви знаєте, навіщо на тесті роблять надрізи перед випічкою хліба? Тому що тісто на верхівці все одно трісне при випіканні. А якщо будуть надрізи, то хліб не трісне і буде виглядати красиво.

Якщо вдома немає йогурту, то його можна замінити 1, 5 столовими ложками оцту.

Пробуйте на здоров'я!

  • Борошно пшеничне - 720 грам
  • Вода - 250 мілілітрів
  • Дріжджі сухі активні - 0, 5 Ст. Ложки
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Цукор - 1 Ст. Ложка
  • Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
  • Оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
  • Йогурт грецький - 2 Ст. Ложки
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 1
Просійте борошно з сіллю.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 2
Додайте дріжджі, олія. Поступово вливаючи воду, почніть замішувати тісто.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 3
Змастіть тісто водою і залиште під рушником на 35 хвилин. Вимісити тісто і залиште ще на 40 хвилин.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 4
Викладіть тісто в змащену форму для випічки. Духовку прогрейте до 220 градуов, змастіть хліб молоком, зробіть неглибокі надрізи і відправте пектися на 20 хвилин.
рецепт пшеничного хліба в духовці - фото крок 5
Якщо хліб почне дуже швидко ставати коричневим зверху, накрийте форму фольгою. Остудіть випічку і пробуйте.

Схожі рецепти