Рецепт пшеничного хліба в духовці
(покроковий рецепт з фото)
Пропоную вам подивитися, як приготувати рецепт пшеничного хліба в духовці. Простий варіант домашньої випічки на дріжджах, яка підійде до будь-якого прийому їжі. Ароматний і смачний хлібець.
А ви знаєте, навіщо на тесті роблять надрізи перед випічкою хліба? Тому що тісто на верхівці все одно трісне при випіканні. А якщо будуть надрізи, то хліб не трісне і буде виглядати красиво.
Якщо вдома немає йогурту, то його можна замінити 1, 5 столовими ложками оцту.
Пробуйте на здоров'я!
- Борошно пшеничне - 720 грам
- Вода - 250 мілілітрів
- Дріжджі сухі активні - 0, 5 Ст. Ложки
- Сіль - 1 Чайна ложка
- Цукор - 1 Ст. Ложка
- Вершкове масло - 2 Ст. Ложки
- Оцет 6% - 1, 5 Ст. Ложки
- Йогурт грецький - 2 Ст. Ложки
Просійте борошно з сіллю.
Додайте дріжджі, олія. Поступово вливаючи воду, почніть замішувати тісто.
Змастіть тісто водою і залиште під рушником на 35 хвилин. Вимісити тісто і залиште ще на 40 хвилин.
Викладіть тісто в змащену форму для випічки. Духовку прогрейте до 220 градуов, змастіть хліб молоком, зробіть неглибокі надрізи і відправте пектися на 20 хвилин.
Якщо хліб почне дуже швидко ставати коричневим зверху, накрийте форму фольгою. Остудіть випічку і пробуйте.