Рецепт повітряного пирога
(покроковий рецепт з фото)
Щоб пиріг вийшов повітряним, ніжним і розсипчастим, готуйте його на основі бісквіта. Додайте в якості начинки часточки мандаринів, вони додадуть цитрусовий аромат і приємну кислинку вашому пирога.
Порадуйте своїх рідних і близьких смачним домашнім пирогом. Якщо ви любите більш солодку випічку, то збільште кількість цукру в рецепті. Замість начинки з мандаринів ви можете використовувати ягоди або часточки яблук. Щоб дізнатися рецепт повітряного пирога, прочитайте ці поради.
- Куряче яйце - 4 штуки
- Цукор - 1 Склянка
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 1 Склянка
- Сіль - 2 щіпки
- Мандарин - 4 штуки
- Вершкове масло - 20 грам
- Розпушувач тіста - 1/2 чайних ложки
Вбийте в миску з високими бортиками сирі курячі яйця. Додайте до них сіль і цукор, збийте все в пишну масу за допомогою міксера на високій швидкості.
Потім просійте борошно через сито, з'єднавши її з розпушувачем. Його можна замінити звичайною содою. Потім введіть борошно в яєчну суміш, розмішавши інгредієнти до однорідності.
Очистіть часточки солодких мандаринів від шкірки і білих волокон. Обваляйте часточки мандаринів в борошні, щоб в процесі запікання вони не впали на дно форми.
Змастіть форму для запікання вершковим маслом. Вилийте в неї тісто, викладіть на нього мандарини. Розігрійте духовку до ста вісімдесяти градусів.
Поставте форму з тестом в духовку і запікайте двадцять п'ять хвилин. На готовність перевіряйте пиріг лучиною. Готовий пиріг остудіть і подавайте до столу.