Рецепт Рецепт листкового тіста для пирога фото

Рецепт листкового тіста для пирога
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Рецепти для схуднення
На полуденок
Випічка, Пироги

Якщо ви любите піч будинку найрізноманітніші пироги, тоді обов'язково поповните свою кулінарну скарбничку цим вдалим рецептом тіста. З ним, звичайно, доведеться повозитися, але результат того вартий!

Покажу вам покроково, як приготувати листкове тісто для пирога. Цей рецепт гарний тим, що тісто можна відразу зробити про запас, збільшивши кількість інгредієнтів в кілька разів, і заморозити для майбутніх кулінарних шедеврів. Воно чудово підійде як для солодких, так і для наслідках пирогів, так що раджу обов'язково його запам'ятати.

  • Борошно - 1 Склянка(+ 1 чайна ложка)
  • Сіль - 1 Чайна ложка
  • Вода - 2/3 склянки (крижана! )
  • Вершкове масло - 220 грам
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 1
1. Всього 4 основних інгредієнта ми будемо використовувати.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 2
2. Борошно просійте з сіллю на стіл. Влийте 1 чайну ложку крижаної води.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 3
3. Розітріть до однорідної крихти. Потроху продовжуйте вливати воду, замішуючи тісто. Скачайте його в кулю і приберіть в холодильник на півгодини.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 4
4. На стіл насипте трохи борошна і викладіть вершкове масло. Розімніть його качалкою (не руками, щоб воно не тануло від температури рук! ).
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 5
5. Сформуйте ось такий квадрат.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 6
6. Загорніть в плівку і приберіть на 7-10 хвилин в холодильник.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 7
7. Розкачайте тонким шаром тісто на столі. Викладіть вершкове масло і акуратно загорніть тісто навколо нього.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 8
8. А тепер почніть розгортати.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 9
9. Після ось так скрутіть і знову розкачайте.
рецепт листкового тіста для пирога - фото крок 10
10. Повторіть процес не менш 4 раз. Після скрутіть тісто і приберіть в холодильник мінімум на годину, а краще на ніч.

Схожі рецепти