Рецепт французького печива
(покроковий рецепт з фото)
Розповім вам цікавий рецепт французького печива. Воно готується на основі вершкового масла і жовтків. Можна зробити його будь-якої форми і розмірів. Незвичайне, цікаве, але смачне печиво.
Печиво хрустке, рум'яне і ароматне. З усіх представлених інгредієнтів вийде близько 30 невеликих штук (розміром з горлечко склянки). Роблю їх круглими, а за допомогою вилки роблю візерунок. До столу печиво подають тільки після охолодження.
- Вершкове масло - 150 грам
- Сіль - 2 чайних ложки
- Жовтки курячі - 4 штуки
- Цукор - 200 грам
- Борошно - 210 грам
- Розпушувач - 3 чайних ложки
- Яйця - 1 штука
- Вода - 1 Чайна ложка
1
У чашу міксера покладіть вершкове масло, додайте до нього сіль і збивайте 30 секунд.
2
В іншу миску покладіть курячі жовтки, потроху додавайте до них цукровий пісок, збивайте 1 хвилину.
3
З'єднайте збиті жовтки з вершковим маслом, перемішайте.
4
Борошно просійте, потім додайте розпушувач. Викладіть все в миску до масла і жовтків, замісіть тісто.
5
Сформуйте з тіста прямокутник, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 60 хвилин.
6
Розділити тісто 2 частини. Викладіть на стіл одну і накрийте її пергаментом, потім поверх викладіть другу.
7
Розкачайте обидва пласта тіста тонко, зніміть пергамент і склянкою виріжте круглі формочки.
8
За допомогою вилки зробіть фігурні насічки, перекладіть тісто на піднос і відправте його на 20-30 хвилин в холодильник.
9
Збийте залишився яйце з ложкою води, потім дістаньте печиво і змастіть отриманою сумішшю.
10
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, потім перекладіть для охолодження.