Рецепт Рецепт французького печива фото

Рецепт французького печива
(покроковий рецепт з фото)

Європейська кухня , Французька кухня
Борошно, Молочні продукти, Яйця, Вершкове масло
ПП рецепти
На полуденок, Для дітей, Десерт, Полудень
Випічка, Солодке, Печиво

Розповім вам цікавий рецепт французького печива. Воно готується на основі вершкового масла і жовтків. Можна зробити його будь-якої форми і розмірів. Незвичайне, цікаве, але смачне печиво.

Печиво хрустке, рум'яне і ароматне. З усіх представлених інгредієнтів вийде близько 30 невеликих штук (розміром з горлечко склянки). Роблю їх круглими, а за допомогою вилки роблю візерунок. До столу печиво подають тільки після охолодження.

  • Вершкове масло - 150 грам
  • Сіль - 2 чайних ложки
  • Жовтки курячі - 4 штуки
  • Цукор - 200 грам
  • Борошно - 210 грам
  • Розпушувач - 3 чайних ложки
  • Яйця - 1 штука
  • Вода - 1 Чайна ложка
1
У чашу міксера покладіть вершкове масло, додайте до нього сіль і збивайте 30 секунд.
2
В іншу миску покладіть курячі жовтки, потроху додавайте до них цукровий пісок, збивайте 1 хвилину.
3
З'єднайте збиті жовтки з вершковим маслом, перемішайте.
4
Борошно просійте, потім додайте розпушувач. Викладіть все в миску до масла і жовтків, замісіть тісто.
5
Сформуйте з тіста прямокутник, загорніть його в плівку і відправте в холодильник на 60 хвилин.
6
Розділити тісто 2 частини. Викладіть на стіл одну і накрийте її пергаментом, потім поверх викладіть другу.
7
Розкачайте обидва пласта тіста тонко, зніміть пергамент і склянкою виріжте круглі формочки.
8
За допомогою вилки зробіть фігурні насічки, перекладіть тісто на піднос і відправте його на 20-30 хвилин в холодильник.
9
Збийте залишився яйце з ложкою води, потім дістаньте печиво і змастіть отриманою сумішшю.
10
Випікайте в розігрітій до 180 градусів духовці 15 хвилин, потім перекладіть для охолодження.

Схожі рецепти