Вівсяні печива (класичний рецепт)
(покроковий рецепт з фото)
Якщо ви звертали увагу на склад вівсяного печива з магазину, тоді зрозумієте, чому віддаю перевагу спекти його самостійно. Розповім вам, як приготувати вівсяні печива (класичний рецепт).
Домашнє вівсяне печиво дуже відрізняється за смаком від покупного. Звичайно, в кращу сторону. Воно набагато м'якше і не кришиться так. До нього можна додати родзинки або горіхи, насіння або шоколад. Чи не намагайтеся надати печінкою ідеальну форму кола, залиште нерівні краї, так воно буде виглядати тільки смачніше.
- Вершкове масло - 230 грам
- Коричневий цукор - 1 Склянка
- Білий цукор - 0, 5 склянки
- Яйця - 2 штуки
- Ваніль - 1 Чайна ложка
- Борошно - 1, 5 склянки
- Сода - 1 Чайна ложка
- Обкладинка - 1 Чайна ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Вівсяні пластівці - 3 склянки
- Ізюм - 1 Склянка

1. Змішайте разом вершкове масло, коричневий і білий цукор, ваніль, гарненько збийте все, додайте курячі яйця.

2. В іншій мисці змішайте борошно, соду, вівсяні пластівці, сіль, корицю. Введіть сухі складові в чашу міксера, перемішайте.

3. Сформуйте невелику кульку з тіста і надайте йому форму коржі, в окрему миску насипте родзинки і занурте коржі однією стороною в родзинки.

4. Викладіть печиво на змащене маслом деко і відправте в розігріту до 170 градусів духовку на 12-15 хвилин.

5. Перекладіть печиво на решітку для охолодження, подавайте тільки остигле печиво.