Рецепт Рагу з оленини фото

Рагу з оленини
(покроковий рецепт з фото)

Шотландська кухня
М'ясо, Оленина
Вегетаріанське харчування, Пісні страви, Рецепти для схуднення
На обід, На вечерю, На святковий стіл, Святковий обід
Гарячі страви, Рагу

Схоже, що найсмачніше м'ясне блюдо, яке я їв у своєму житті - це рагу з оленини. Рецепт переповнений тонкощами і секретами, знаючи які можна приготувати казково смачна страва з оленини.

Вашій увазі пропоную фантастично смачна страва - рагу з оленини. Рецепт рагу з оленини не є моєю кулінарної імпровізацією - це класичний шотландський спосіб приготування оленини, за фактом одне з тамтешніх національних страв. Коли я спробував його вперше, запиваючи шотландським елем в одному з пабів Единбурга, я хотів кричати - Я ЛЮБЛЮ Шотландії! !! Настільки смачна страва. Ситне і густе рагу з оленини, приправленою кисло-солодким смородиновим варенням, з димком копченого бекону, шкварчать смаженими грибочками, ароматної зеленню… брат, словами це не передати. Готуйте в точності так, як наказує рецепт рагу з оленини, і ви станете найщасливішою людиною як мінімум на 1 час.

  • Оленина - 2 кілограма (вирізка)
  • Цибуля - 2 штуки
  • Часник - 5 зубчиків
  • Копчений бекон - 5 скибочок
  • Печериці - 500 грам
  • Варення із червоної смородини - 4 Ст. Ложки
  • Вино червоне напівсолодке - 400 грам
  • М'ясний бульйон - 400 мілілітрів
  • Крохмаль кукурудзяний - 2 Ст. Ложки
  • Лавровий лист - 15 штук
  • Чебрець свіжий - - За смаком
  • Вершкове масло - 30 грам
рагу з оленини - фото крок 1
Оленіна нарізаємо на кубики стороною приблизно 5 см.
рагу з оленини - фото крок 2
У миску кладемо шматочки оленини, туди ж додаємо лавровий лист, свіжий чебрець, заливаємо все це справа вином. Відправляємо в холодильник на 12 годин - нехай маринується.
рагу з оленини - фото крок 3
Гарненько промиваємо гриби. Миску з м'ясом дістаємо з холодильника, м'ясо дістаємо з маринаду і викладаємо на тарілку, лавровий лист і чебрець викидаємо, а маринад залишаємо - він нам ще знадобиться.
рагу з оленини - фото крок 4
Духовку розігріваємо до 150 градусів. Цибулю нарізаємо тонкими півкільцями, часник - дрібно.
рагу з оленини - фото крок 5
У сковороді розтоплюємо вершкове масло, кладемо в нього цибулю, обсмажуємо 3-4 хвилини на середньому вогні до м'якості, після чого додаємо часник, гриби і скибочки бекону. Смажимо разом ще 2-3 хвилини.
рагу з оленини - фото крок 6
Тим часом в окремій сковороді на швидкому вогні обсмажуємо шматочки м'яса. Обсмажуємо не всі відразу, а порціями, щоб м'ясо швидко покривалося скоринкою, а не тушкувалось у власному соку. Обсмажуємо до утворення рум'яної скоринки.
рагу з оленини - фото крок 7
У великій жаровні змішуємо вміст сковороди з цибулею і грибами, обсмажені шматочки м'яса, маринад, варення, бульйон, сіль і перець. Гарненько перемішуємо і ставимо в розігріту духовку. Млоїмо під кришкою приблизно 1, 5-2 годину.
рагу з оленини - фото крок 8
Потім дістаємо рагу з духовки, ставимо на плиту. Крохмаль розчиняємо в невеликій кількості води, додаємо в рагу. Перемішуємо і прогріваємо рагу, щоб воно загусло. Регулюємо на сіль і перець, якщо треба - робимо рагу ще більш густим, додавши ще крохмалю.
рагу з оленини - фото крок 9
Знімаємо з вогню і, стримуючись від спокуси з'їсти все прямо з жаровні, розкладаємо по порційних тарілочках. Подавати рекомендую з темним пивом. Смачного!

Схожі рецепти