Рецепт Рагу з кролика фото

Рагу з кролика
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
М'ясо , Кролик
Вегетаріанське харчування
На обід , На вечерю , Для дітей
Гарячі страви , Рагу
Кількість порцій: 4-6
Час приготування: 1 г. 30 хв.

Ви ще не знаєте, як зробити рагу з кролика з овочами і апетитною підливою? Тоді не проходите мимо, а запам'ятовуйте цей рецепт. Встояти перед ароматом цього приголомшливого страви досить складно.

Опис приготування:

Приготувати рагу з кролика в домашніх умовах можна з будь-якими овочами, не тільки із зазначених в даному варіанті. Важливо вибрати правильну посуд - сотейник з товстим дном, і томити рагу на повільному вогні. Біле вино надає страві особливий тонкий аромат, а алкоголь випаровується в процесі тривалого гасіння.

  • Кролик - 1 штука
  • Вершкове масло - 100 грам
  • Морква - 3-5 штук
  • Картопля - 2-4 штук
  • Цибулина - 1 штука
  • Часник - 2-3 зубчиків
  • Біле вино - 100 мілілітрів
  • Борошно - 1 Ст. Ложка
  • Сіль - 1 щіпка
  • Перець - 1 щіпка
  • Мускатний горіх - 1 щіпка
  • Свіжа зелень - 1 щіпка
рагу з кролика - фото крок 1
1. Насамперед необхідно підготувати кролика. Його потрібно вимити, добре обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими порційними шматочками.
рагу з кролика - фото крок 2
2. У сотейник відправити невеликий шматочок вершкового масла і розтопити його. Тим часом посолити і поперчити шматочки м'яса і обваляти в борошні. Відправити їх в сотейник і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки. Також цей простий рецепт рагу з кролика можна доповнити гострими спеціями, якщо блюдо не призначене для дітей.
рагу з кролика - фото крок 3
3. Обсмаженого кролика зняти з вогню і перекласти на тарілку. У сотейник відправити нарізану невеликими шматочками морква, подрібнену цибулю і часник, додати ще вершкового масла.
рагу з кролика - фото крок 4
4. До обсмаженою овочам додати нарізану кубиками картоплю і кролика. Влити вино, посолити і поперчити все за смаком. Додати дрібку мускатного горіха і трохи подрібненої свіжої зелені. Влити воду, щоб вона покрила овочі і довести до кипіння. Потім прибрати вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити мінімум 1 час.
рагу з кролика - фото крок 5
5. Коли рагу з кролика в домашніх умовах готове, його можна зняти з вогню, але залишити під кришкою ще на 30-45 хвилин. М'ясо виходить дивно ніжним, а соус чудово доповнює смак овочів і кролика.

Схожі рецепти