Рагу з кролика
(покроковий рецепт з фото)
Ви ще не знаєте, як зробити рагу з кролика з овочами і апетитною підливою? Тоді не проходите мимо, а запам'ятовуйте цей рецепт. Встояти перед ароматом цього приголомшливого страви досить складно.
Приготувати рагу з кролика в домашніх умовах можна з будь-якими овочами, не тільки із зазначених в даному варіанті. Важливо вибрати правильну посуд - сотейник з товстим дном, і томити рагу на повільному вогні. Біле вино надає страві особливий тонкий аромат, а алкоголь випаровується в процесі тривалого гасіння.
- Кролик - 1 штука
- Вершкове масло - 100 грам
- Морква - 3-5 штук
- Картопля - 2-4 штук
- Цибулина - 1 штука
- Часник - 2-3 зубчиків
- Біле вино - 100 мілілітрів
- Борошно - 1 Ст. Ложка
- Сіль - 1 щіпка
- Перець - 1 щіпка
- Мускатний горіх - 1 щіпка
- Свіжа зелень - 1 щіпка
1. Насамперед необхідно підготувати кролика. Його потрібно вимити, добре обсушити паперовою серветкою і нарізати невеликими порційними шматочками.
2. У сотейник відправити невеликий шматочок вершкового масла і розтопити його. Тим часом посолити і поперчити шматочки м'яса і обваляти в борошні. Відправити їх в сотейник і обсмажити на сильному вогні до появи скоринки. Також цей простий рецепт рагу з кролика можна доповнити гострими спеціями, якщо блюдо не призначене для дітей.
3. Обсмаженого кролика зняти з вогню і перекласти на тарілку. У сотейник відправити нарізану невеликими шматочками морква, подрібнену цибулю і часник, додати ще вершкового масла.
4. До обсмаженою овочам додати нарізану кубиками картоплю і кролика. Влити вино, посолити і поперчити все за смаком. Додати дрібку мускатного горіха і трохи подрібненої свіжої зелені. Влити воду, щоб вона покрила овочі і довести до кипіння. Потім прибрати вогонь до мінімуму, накрити кришкою і томити мінімум 1 час.
5. Коли рагу з кролика в домашніх умовах готове, його можна зняти з вогню, але залишити під кришкою ще на 30-45 хвилин. М'ясо виходить дивно ніжним, а соус чудово доповнює смак овочів і кролика.