Рагу з індички з грибами
(покроковий рецепт з фото)
Дуже смачний рецепт, який я трохи адаптував під себе. Розповім, як приготувати рагу з індички з грибами, яке подаю як самостійну страву або до гарніру з рису, картоплі, каші.
Гриби можна використовувати будь-які, у мене були звичайні печериці. Блюдо дуже економне, адже з індички можна вибрати будь-які обрізки, що залишилися від приготування інших страв. Готую рагу в сковороді з товстим дном, Якщо у вас є. Можна використовувати мультиварку, казанок.
- Оливкова олія - За смаком
- Цибуля ріпчаста - 1 штука
- Солодкий перець - 2 штуки
- Часник - 2 зубчики
- Каєнський перець - За смаком
- Паприка - 1 Ст. Ложка
- Індичка - 0, 8-1 кілограма
- Гриби - 200 грам
- Томати - 2-3 штук
- Вустерський соус - 1 Ст. Ложка
- Лимонний сік - 1 Ст. Ложка
- Розмарин - 1 Чайна ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Кукурудзяний крохмаль - 2 чайних ложки
- Йогурт - 3/4 склянки
1. Очищаю цибулю, перець і часник, нарізаю тонкою соломкою. Сковороду розігріваю з оливковою олією, викладаю цибулю, перець і обсмажую до м'якості. Відправляю на сковороду часник і паприку, готую ще 30-60 секунд. Перекладаю вміст сковороди в тарілку.
2. Гриби чищу і мою, потім нарізаю пластинками. Індичку мою і нарізаю невеликими шматочками. Розігріваю сковороду з оливковою олією і викладаю гриби з індичкою, обсмажую близько 5 хвилин. Додаю раніше обсмажений перець і цибулю.
3. Помідори мою і розрізаю кожен на 2 частини, за допомогою великої терки натираю м'якоть і кладу в сковороду, вливаю вустерский соус, лимонний сік, розмарин, чорний мелений перець. Перемішую і готую все на слабкому вогні під закритою кришкою 20 хвилин.
4. У йогурті розмішую крохмаль, потім вливаю отриману суміш в сковороду, за смаком додаю сіль і перець (якщо потрібно), пробую на готовність, а потім вимикаю і подаю до столу.