Рецепт Радянські пончики фото

Радянські пончики
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Борошно , Дріжджі , Сухі дріжджі
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Випічка , Солодке , Пончики
Кількість порцій: 4
Час приготування: 2 г. 10 хв.

Сьогодні я хочу пригостити вас пончиками, які родом з мого дитинства. Вони виходять м'якими, з хрусткою скоринкою і дуже смачними. Заходьте в гості!

Опис приготування:

Такі пончики - це можливість повернутися в дитинство хоча б на кілька хвилин і відчути себе дитиною. Тісто має бути м'яким і липнути до рук. Не додавайте борошна більше норми, інакше пончики вийдуть щільними, а не повітряними. Щоб було легше працювати з тестом, змащуйте руки рослинним маслом. Щоб зрозуміти нагрілося чи масло до потрібної температури, опустіть в нього суху спагетті, якщо на ній утворюються бульбашки, масло готове. Смачного!

  • Молоко - 250 мілілітрів
  • Борошно - 300 грам
  • Дріжджі свіжі - 15 грам
  • Куряче яйце - 1 штука
  • Цукор - 40 грам
  • Вершкове масло - 60 грам
  • Вода - 1/4 склянки
  • Сіль - 2/3 чайних ложки
  • Ванільний цукор - За смаком
радянські пончики - фото крок 1
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
радянські пончики - фото крок 2
З'єднайте тепле молоко і теплу воду. Додайте цукор, дріжджі і перемішайте до однорідної маси. Залиште в теплі на 5 хвилин.
радянські пончики - фото крок 3
Розтопити масло. Додайте до молочної масі масло і яйце. Перемішайте до однорідної маси.
радянські пончики - фото крок 4
Додайте борошно і замісіть м'яке, трохи липке тісто.
радянські пончики - фото крок 5
Накрийте і поставте в тепле місце для підйому на 1 час.
радянські пончики - фото крок 6
Перекладіть тісто на стіл і розділіть його на однакові шматочки. Скачайте в кульки, викладіть на папір для випічки. Покрийте поліетиленом і залиште для підйому ще на 20 хвилин.
радянські пончики - фото крок 7
Зробіть пальцями дірочку в середині кожної кульки і трохи розтягніть тісто в сторони.
радянські пончики - фото крок 8
Розігрійте масло в глибокій сковороді і опустіть пончики.
радянські пончики - фото крок 9
Обсмажуйте пончики з двох сторін по 2-3 хвилини на середньому вогні до рум'яної скоринки.
радянські пончики - фото крок 10
Перекладіть пончики на тарілку з паперовою серветкою. Посипте цукровою пудрою і подавайте.
радянські пончики - фото крок 11
Смачного!

Схожі рецепти