Радянські пончики
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні я хочу пригостити вас пончиками, які родом з мого дитинства. Вони виходять м'якими, з хрусткою скоринкою і дуже смачними. Заходьте в гості!
Такі пончики - це можливість повернутися в дитинство хоча б на кілька хвилин і відчути себе дитиною. Тісто має бути м'яким і липнути до рук. Не додавайте борошна більше норми, інакше пончики вийдуть щільними, а не повітряними. Щоб було легше працювати з тестом, змащуйте руки рослинним маслом. Щоб зрозуміти нагрілося чи масло до потрібної температури, опустіть в нього суху спагетті, якщо на ній утворюються бульбашки, масло готове. Смачного!
- Молоко - 250 мілілітрів
- Борошно - 300 грам
- Дріжджі свіжі - 15 грам
- Куряче яйце - 1 штука
- Цукор - 40 грам
- Вершкове масло - 60 грам
- Вода - 1/4 склянки
- Сіль - 2/3 чайних ложки
- Ванільний цукор - За смаком
Підготуйте всі необхідні інгредієнти.
З'єднайте тепле молоко і теплу воду. Додайте цукор, дріжджі і перемішайте до однорідної маси. Залиште в теплі на 5 хвилин.
Розтопити масло. Додайте до молочної масі масло і яйце. Перемішайте до однорідної маси.
Додайте борошно і замісіть м'яке, трохи липке тісто.
Накрийте і поставте в тепле місце для підйому на 1 час.
Перекладіть тісто на стіл і розділіть його на однакові шматочки. Скачайте в кульки, викладіть на папір для випічки. Покрийте поліетиленом і залиште для підйому ще на 20 хвилин.
Зробіть пальцями дірочку в середині кожної кульки і трохи розтягніть тісто в сторони.
Розігрійте масло в глибокій сковороді і опустіть пончики.
Обсмажуйте пончики з двох сторін по 2-3 хвилини на середньому вогні до рум'яної скоринки.
Перекладіть пончики на тарілку з паперовою серветкою. Посипте цукровою пудрою і подавайте.
Смачного!