Біляші «радянські»
(покроковий рецепт з фото)
Куплені біляші не завжди смачні, а ось домашні завжди виходять на славу. Ось вирішив поділитися рецептом, перевірений роками і поколіннями. Розповім, як приготувати біляші «Радянські».
Біляші варто їсти гарячими, прямо відразу зі сковороди, або їх можна розігріти в мікрохвильовій печі. Всередину можна покласти один вид фаршу або змішати кілька, щоб смак був більш насиченим. Вам знадобиться дріжджове тісто, його рекомендую зробити самостійно, а також м'ясний фарш.
- Борошно - 800 грам
- Молоко - 400 мілілітрів
- Дріжджі - 20 грам (пресовані )
- Цукровий пісок - 1 Ст. Ложка
- Сіль, перець - За смаком
- Фарш із яловичини - 1 кілограм
- Цибуля - 2-3 штук
- Вода - 150 мілілітрів
1. Підігрійте молоко, але не кип'ятіть його, всипте дріжджі і цукровий пісок, розмішайте і залишіть на 10-15 хвилин.
2. Просійте борошно в окрему миску, щоб збагатити її киснем, і додайте чайну ложку солі.
3. Додайте борошно порційно і замісіть тісто, накрийте його рушником і залиште на 1-2 годину.
4. Обімніть тісто руками і знову накрийте його рушником, на цей раз залиште його на 40-60 хвилин.
5. Не втрачайте часу і зробіть начинку: цибулю очистіть від шкірки і наріжте дрібними кубиками.
6. Фарш викладіть в миску, додайте до нього цибулю, сіль і poperčite, влийте воду.
7. Розділіть тісто на маленькі шматочки, сформуйте з них кульки, викладіть на стільницю, змащену олією.
8. З фаршу сформуйте такі ж кульки, як з тіста, тільки на кілька грам більше. Начинки повинно бути більше, ніж тесту.
9. Кульки тесту розімніть в невелику коржик, покладіть на неї кульку фаршу.
10. Підніміть всі краї тіста і сформуйте коржик з начинкою всередині. Накрийте тісто плівкою, щоб воно не зовсім свіжого.
11. Розігрійте сковороду з великою кількістю рослинного масла, обсмажуйте біляші з двох боків до золотистої скоринки.
12. Перекладіть біляші в тарілку і відразу подавайте до столу.