Пюре з цвітної капусти та картоплі
(покроковий рецепт з фото)
Це пюре з цвітної капусти і картоплі в основному готують для малюків, коли починається прикорм або просто як гарнір. До такого пюре добре підійдуть котлети на пару, відварне м'ясо або риба.
Багато дітей кольорову капусту просто обожнюють, а готувати з неї можна безліч страв. Пюре з цвітної капусти з картоплею можна віднести до дієтичного харчування, оскільки для його приготування не використовується масло і спеції. В якості прикорму або гарніру для дітей і дорослих пюре на основі кольорової капусти - ідеальне рішення!
- Кольорова капуста - 100 грам
- Картопля - 1 штук
- Сіль - За смаком
1. Ця страва готують не тільки діткам, але і дорослі, які харчуються правильно, відносять даний гарнір до дієтичного харчування. Готується пюре з цвітної капусти та картоплі без масла і з мінімальною кількістю солі. Для початку потрібно розділити капусту на суцвіття. Нам знадобиться зовсім небагато суцвіть (не більше 100 г).
2. Чистимо картоплину і нарізаємо кубиками.
3. Відправляємо капусту з картоплею в підсолену киплячу воду і варимо до готовності. Використовувати для варіння можна невелику каструлю або мультиварку.
4. Після приготування овочів витягуємо їх шумівкою з води і відправляємо в блендер. Подрібнюємо до стану пюре без додавання масла, спецій і солі.
5. Перед подачею пюре можна прикрасити гілочкою зелені. Смачного!