Пудинг з тапиоки
(покроковий рецепт з фото)
Такий класичний рецепт пудингу з тапиоки на кокосовому молоці і з пюре манго - справжній привіт нам з Бразилії! Я так думаю, іноді можна собі дозволити трохи витратитися і отримати літо взимку!
Такий пудинг з тапиоки в домашніх умовах, звичайно ж, готувати кожен день ніхто не стане. Але зате для тих випадків, коли в гості планує завітати справжній гурман (напевно серед ваших знайомих один-два таких "кадру" знайдуться), який сміє критикувати ваші таланти, сміливо збивайте його з ніг умінням готувати такий собі дивовижний десерт! А як приготувати пудинг з тапиоки, зараз розповім!
- Кокосова стружка - 1/2 склянки
- Кокосове молоко - 2.5 склянки
- Цукор - 1/3 склянки
- Тапіока - 1/3 склянки
- Манго - 1 штука
- Яйце - 1 штука(1 жовток)
- Ванільний цукор - За смаком
- Лимонний сік - За смаком
1. Тапіоку заливаємо кокосовим молоком, залишимо на півгодини набухати. Потім додамо жовток і цукор. Сюди ж, по бажанню, - ванілін.
2. Розмішаємо до однорідності і ставимо на дуже маленький вогонь. Доводимо до кипіння, а далі уварюємо до тієї густоти, яка вам подобається. Розливаємо по стаканчиках.
3. Поки основа пудингу охолоджується в формочках, зробимо пюре з манго за допомогою блендера. Можна і сюди додати лимонний сік і цукор, якщо бажаєте.
4. Треба формочки тримати в холодильнику, коли верхівка "схопиться", - прикрасити помаранчевим пюре і подавати!