Рецепт Пташине молоко фото

Пташине молоко
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Желатин
Дієтичне харчування
Для дітей
Випічка , Торти , Пташине молоко
Кількість порцій: 8
Час приготування: 8 г. 0 хв.

Тістечко пташине молоко - це класичне і дуже широко поширене в Росії тістечко. Приготувати пташине молоко в домашніх умовах нескладно - потрібно всього лише знати рецепт.

Опис приготування:

Днями вдалося дізнатися у своєї мами рецепт пташиного молока - мого улюбленого десерту дитинства. Приготувала за маминим рецептом - вийшло фантастично смачно. Муссоподобная вершкова основа, тонкий оксамитовий шар какао… Вкуснятина, словами не передати. В рази смачніше, ніж куплені в магазині цукерки або тістечка пташине молоко. Спробуйте!

  • Желатин (пакетик) - 3 штуки(30 г)
  • Молоко - 1, 5 склянки (чверть склянки - в глазур, інше - в саме пташине молоко)
  • Цукор - 1, 5 склянки
  • Крем - 450 грам
  • Вершки збиті - 450 грам
  • Какао-порошок - 5 Ст. Ложок
  • Вода холодна - 1 Склянка
пташине молоко - фото крок 1
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній молоко і 2 пакетика желатину.
пташине молоко - фото крок 2
Ставимо на середній вогонь і повільно збиваємо, поки від маси не піде пар. До кипіння ні в якому разі не доводимо - зняти з вогню потрібно раніше, як тільки з'явиться пар.
пташине молоко - фото крок 3
Збризгуємо скляну форму 11 з 13 маслом (або спеціальним антипригарним аерозолем, продаються в магазинах).
пташине молоко - фото крок 4
У мисці на середній швидкості збиваємо 1 склянка цукру, сметану і збиті вершки. Збиваємо до однорідності.
пташине молоко - фото крок 5
Не припиняючи збивати, поступово вводимо в масу теплу молочну суміш.
пташине молоко - фото крок 6
Отриману масу максимально рівно розподіляємо по скляній формі. Верх потрібно розрівняти якомога ретельніше. Потім ставимо форму в холодильник і охолоджуємо.
пташине молоко - фото крок 7
Беремо невелику каструльку, змішуємо в ній какао-порошок, цукор, що залишився і пакетик желатину.
пташине молоко - фото крок 8
Туди ж додаємо молоко, що залишилося і холодну воду. Збиваємо віночком.
пташине молоко - фото крок 9
Ставимо каструльку на середній вогонь і, постійно помішуючи, доводимо до кипіння. Суміш повинна бути ідеально гладкою, тому не припиняйте помішувати ні на секунду.
пташине молоко - фото крок 10
Отриману шоколадну суміш охолоджуємо до кімнатної температури, а потім рівномірно розподіляємо по злегка застиглої білій масі в нашій скляній формі.
пташине молоко - фото крок 11
Якщо у вас вийшла ідеальна гладка маса, то вона рівномірно розподілиться по поверхні, і тістечко вийде гарним.
пташине молоко - фото крок 12
Ставимо форму в холодильник як мінімум на п'ять годин, а краще - на ніч. По закінченню цього терміну пташине молоко буде готово.
пташине молоко - фото крок 13
Смачного!

Схожі рецепти