Рецепт Пшоняна каша для дитини фото

Пшоняна каша для дитини
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Пісні страви
На полуденок , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 1-2
Час приготування: 40 хв.

Не знаю, ніж смачним і корисним нагодувати малюка? Можу запропонувати вам нескладний і дуже апетитний варіант, як приготувати пшоняну кашу для дитини з гарбузом. Смачно і корисно, запропонуйте малюкові!

Опис приготування:

1. Насамперед потрібно кілька разів промити під проточною водою крупу. Якщо ви готуєте кашу для крихти, то її можна відразу відправити в чашу блендера і подрібнити.

2. У невеликій сотейник налийте воду і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння.

3. Всипте крупу, проваріть на середньому вогні 5-7 хвилин.

4. Якщо вода ще не вся вбралася, злийте її акуратно.

5. У сотейник відправте молоко, знову поставте на вогонь.

6. Очистіть гарбуз, наріжте її невеликими кубиками. Додайте в сотейник. За бажанням ви також можете використовувати в цьому рецепті приготування пшоняної каші для дитини трохи родзинок або кураги.

7. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися під кришкою.

8. Коли пшоняна каша для дитини в домашніх умовах готова, приберіть її з вогню, укутайте і залиште приблизно на півгодинки.

Для ласунів перед подачею можна присипати кашу цукром або доповнити варенням, наприклад. Але і без добавок вона дуже смачна.

Відмінний варіант ситного і корисного сніданку для дітей.

  • Пшоно - 3 Ст. Ложки
  • Гарбуз - 100 грам
  • Вода - 100 мілілітрів
  • Молоко - 250 мілілітрів
1. Насамперед потрібно кілька разів промити під проточною водою крупу. Якщо ви готуєте кашу для крихти, то її можна відразу відправити в чашу блендера і подрібнити.

2. У невеликій сотейник налийте воду і відправте на вогонь. Доведіть до кипіння.

3. Всипте крупу, проваріть на середньому вогні 5-7 хвилин.

4. Якщо вода ще не вся вбралася, злийте її акуратно.

5. У сотейник відправте молоко, знову поставте на вогонь.

6. Очистіть гарбуз, наріжте її невеликими кубиками. Додайте в сотейник. За бажанням ви також можете використовувати в цьому рецепті приготування пшоняної каші для дитини трохи родзинок або кураги.

7. Після закипання приберіть вогонь до мінімуму і залиште нудитися під кришкою.

8. Коли пшоняна каша для дитини в домашніх умовах готова, приберіть її з вогню, укутайте і залиште приблизно на півгодинки.

Для ласунів перед подачею можна присипати кашу цукром або доповнити варенням, наприклад. Але і без добавок вона дуже смачна.

Відмінний варіант ситного і корисного сніданку для дітей.

Схожі рецепти