Рецепт Пшенична каша в горщику фото

Пшенична каша в горщику
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Крупи , Пшоно і пшениця
Вегетаріанське харчування , Пісні страви
Корисний обід , На сніданок
Гарячі страви , Каші
Кількість порцій: 3-4
Час приготування: 2 г. 0 хв.

Якщо ви не знаєте, як приготувати пшеничну кашу в горщику, я із задоволенням поділюся з вами цієї нехитрої премудрістю. Каша вийде - просто смакота!

Опис приготування:

Хоча в списку інгредієнтів я і вказала, що готувати цю страву можна і зі свининою, яловичину я все-таки люблю більше. Однак, вона, як і птах, може підвести недосвідченого кулінара своєї"постності" : для приготування таких страв, як каші, жир просто необхідний - тільки в цьому випадку вони виходять ситними і смачними. Так що, якщо ваша яловичина зовсім"худа" , варто турбуватиметься тим, щоб каша не вийшла занадто сухий. Для цього в кожен горщик покладіть по чайній ложці вершкового масла - за результат відповідаю!

А взагалі, рецепт приготування пшеничного каші в горщику не обов'язково повинен включати в себе м'ясо - солодка каша на молоці, приготована таким чином, теж виходить дуже смачною. Додайте в кожен горщик по щіпці мускатного горіха, трохи кориці, залийте свіжим молоком і відправте в духовку на півгодини - ручаюсь, що такої каші ви ще не їли!

  • Яловичина - 400 грам (можна використовувати свинину або птицю)
  • Крупи пшеничні - 450 грам
  • Морква - 1-2 штук
  • Цибуля ріпчаста - 1-2 штук
  • Масло рослинне - 3-4 Ст. Ложок
  • Лавровий лист - 2-3 штук
  • Перець запашний горошком - 4-5 штук
  • Сіль - За смаком
пшенична каша в горщику - фото крок 1
М'ясо нарізати невеликими шматочками.
пшенична каша в горщику - фото крок 2
Розігріти сковороду з рослинним маслом. Обсмажити м'ясо на сильному вогні - воно повинно тільки схопитися рум'яною скоринкою.
пшенична каша в горщику - фото крок 3
М'ясо вийняти на тарілку. У тій же сковороді спасерувати дрібно нарізану цибулю.
пшенична каша в горщику - фото крок 4
Додати натерту моркву. Обсмажувати ще 5-6 хвилин.
пшенична каша в горщику - фото крок 5
Пшеничну крупу добре промити.
пшенична каша в горщику - фото крок 6
На дно підготовлених горщиків викласти м'ясо, потім цибулю і моркву. Останній шар - крупа. Покласти в кожен горщик по половинці лаврового листа і горошині перцю. Додати сіль. Залити окропом, закрити горщики кришками і відправити в розігріту до 180С духовку на 1 час.
Подавати гарячим!

Схожі рецепти