Рецепт Пряники на солоді фото

Пряники на солоді
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Тісто
Пісні страви
На полуденок, На святковий стіл, Новий рік
Випічка, Пряники

Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати ковріжкуна солоді. Цей незвичайний рецепт вимагає великої уваги і працьовитості. Однак дане блюдо можна приготувати, не маючи особливих навичок в кулінарії!

Споконвіку пряники на Русі вважалися почесним стравою. Його подавали в якості почесного частування на кожен святковий стіл. І приготування вимагало великих зусиль і вкладень. Звідси і з'явилася крилата фраза "ні за які пряники" .

  • Вершкове масло - 200 грам
  • Цукор - 250 грам
  • Спеції - 1, 5 грами (обкладинка, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, запашний перець)
  • Ванілін - 1, 5 грами
  • Тертий корінь імбиру - 2 грами
  • Сіль - 5 грам
  • Борошно житнє - 200 грам
  • Солод - 50 грам
  • Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 грам
  • Розпушувач - 5 грам
  • Яйця - 2 штуки
  • Жовток - 1 штука
  • Цукрова пудра - 200 грам
  • Лимонна кислота - 0, 3 грами
пряники на солоді - фото крок 1
Нарізаємо вершкове масло на маленькі кубики. Всипаємо все спеції. Просіваємо в дану суміш борошно. Vbivaem яйця. Додаємо розпушувач тесту.
пряники на солоді - фото крок 2
Замішуємо тісто щільне. Викладаємо його в харчову полоні і залишаємо в холодильнику на півгодини.
пряники на солоді - фото крок 3
Тісто розгортаємо товстим шаром. За допомогою формочки робимо будь-яку форму. Я зробила пряники у формі ялинки, бо пекла на Новий Рік.
пряники на солоді - фото крок 4
В розпечену духовку ставимо піднос з пряниками. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин. Готову пряники прикрашаємо цукровою пудрою, збитою з білком і лимонною кислотою. Смачного!

Схожі рецепти