Пряники на солоді
(покроковий рецепт з фото)
Сьогодні ви дізнаєтеся, як приготувати ковріжкуна солоді. Цей незвичайний рецепт вимагає великої уваги і працьовитості. Однак дане блюдо можна приготувати, не маючи особливих навичок в кулінарії!
Споконвіку пряники на Русі вважалися почесним стравою. Його подавали в якості почесного частування на кожен святковий стіл. І приготування вимагало великих зусиль і вкладень. Звідси і з'явилася крилата фраза "ні за які пряники" .
- Вершкове масло - 200 грам
- Цукор - 250 грам
- Спеції - 1, 5 грами (обкладинка, гвоздика, мускатний горіх, кардамон, запашний перець)
- Ванілін - 1, 5 грами
- Тертий корінь імбиру - 2 грами
- Сіль - 5 грам
- Борошно житнє - 200 грам
- Солод - 50 грам
- Борошно пшеничне вищого ґатунку - 250 грам
- Розпушувач - 5 грам
- Яйця - 2 штуки
- Жовток - 1 штука
- Цукрова пудра - 200 грам
- Лимонна кислота - 0, 3 грами
Нарізаємо вершкове масло на маленькі кубики. Всипаємо все спеції. Просіваємо в дану суміш борошно. Vbivaem яйця. Додаємо розпушувач тесту.
Замішуємо тісто щільне. Викладаємо його в харчову полоні і залишаємо в холодильнику на півгодини.
Тісто розгортаємо товстим шаром. За допомогою формочки робимо будь-яку форму. Я зробила пряники у формі ялинки, бо пекла на Новий Рік.
В розпечену духовку ставимо піднос з пряниками. Випікаємо при температурі 180 градусів протягом 15 хвилин. Готову пряники прикрашаємо цукровою пудрою, збитою з білком і лимонною кислотою. Смачного!