Рецепт Квас на солоді без дріжджів фото

Квас на солоді без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)

Українська кухня
Фрукти, Сухофрукти, Ізюм
Дієтичне харчування, Вегетаріанське харчування
Літні
Напої, Квас

Затяті противники дріжджів ратують за те, щоб не використовувати їх зовсім. Що ж, цей рецепт приготування квасу їм напевно сподобається! Напій готується на житньому солоді з додаванням цукру і родзинок.

Відразу потрібно зазначити, що осад, який залишається на дні, можна використовувати багато разів для приготування кількох партій квасу. Потрібно лише додати пару ложечок солоду, родзинки - і знову залити гарячою водою. Тепер ви знаєте, як приготувати квас на солоді без дріжджів в домашніх умовах. Хай щастить!

  • Солод житній - 5 Ст. Ложок (ферментований)
  • Цукор - 2 Ст. Ложки
  • Ізюм - 180 грам
  • Вода - 3 L
квас на солоді без дріжджів - фото крок 1
Для приготування квасу я використовую ферментований житній солод.
квас на солоді без дріжджів - фото крок 2
Приготовим закваску. У літрі гарячої води розчиняємо солод (3 ст.Л.) і цукор. Наполягаємо закваску два години, засипаємо родзинки, також додаємо залишки солоду. Вливаємо ще два літри гарячої води. Накриваємо ємність рушником і залишаємо на 10-12 годин.
квас на солоді без дріжджів - фото крок 3
Якщо залишили закваску на ніч, з ранку потрібно процідити напій через марлю (2-3 рази). Перед вживанням обов'язково охолодіть квас в холодильнику. Готово!

Схожі рецепти