Квас на солоді без дріжджів
(покроковий рецепт з фото)
Затяті противники дріжджів ратують за те, щоб не використовувати їх зовсім. Що ж, цей рецепт приготування квасу їм напевно сподобається! Напій готується на житньому солоді з додаванням цукру і родзинок.
Відразу потрібно зазначити, що осад, який залишається на дні, можна використовувати багато разів для приготування кількох партій квасу. Потрібно лише додати пару ложечок солоду, родзинки - і знову залити гарячою водою. Тепер ви знаєте, як приготувати квас на солоді без дріжджів в домашніх умовах. Хай щастить!
- Солод житній - 5 Ст. Ложок (ферментований)
- Цукор - 2 Ст. Ложки
- Ізюм - 180 грам
- Вода - 3 L
Для приготування квасу я використовую ферментований житній солод.
Приготовим закваску. У літрі гарячої води розчиняємо солод (3 ст.Л.) і цукор. Наполягаємо закваску два години, засипаємо родзинки, також додаємо залишки солоду. Вливаємо ще два літри гарячої води. Накриваємо ємність рушником і залишаємо на 10-12 годин.
Якщо залишили закваску на ніч, з ранку потрібно процідити напій через марлю (2-3 рази). Перед вживанням обов'язково охолодіть квас в холодильнику. Готово!